Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

De Appeltuin

De Appeltuin is een mooie, warme, huiselijke plek voor alle zieke kinderen in het UZ Brussel en bestaat uit twee ‘vleugels’.

In de ene vleugel kunnen kankerpatiëntjes en hun ouders terecht om zich te ontspannen, te spelen, les te volgen en samen te koken. De andere vleugel is een aangename ruimte voor kinderen met andere diagnoses.

Een grote familie

Vandaag is De Appeltuin een bijzondere plek in het ziekenhuis. Kinderen spelen volop met lotgenootjes. Mama’s koken er dagelijks voor hun kinderen en soms ook voor de hele groep. Huiswerk maken of via Bednet de lessen volgen van de klas is nu ook veel leuker. Er wordt muziektherapie gegeven, de Sint komt er op bezoek, er is een Kerstfeest, ... Er gebeurt kortom heel veel om het ziekenhuisverblijf van de jonge patiëntjes zo aangenaam mogelijk te maken.

Ook voor ouders heeft de Appeltuin een grote meerwaarde. Zij hebben meer contact met elkaar en vinden zo steun en een luisterend oor. Eigenlijk is de Appeltuin één grote familie geworden.

Hier gaat uw gift naartoe

Dankzij giften kunnen we blijven investeren in de Appeltuin. Er komt een nieuwe speeltuin aan en we werken ook aan een zentuin waar zowel patiëntjes en hun ouders als de verpleegkundigen even op adem kunnen komen. De Sint en de Kerstman brengen elk jaar een mooi cadeautje voor elk kindje in het ziekenhuis. Dat alles en nog veel meer is alleen mogelijk dankzij de steun van mensen zoals u.

Heeft u nog vragen in verband met De Appeltuin? U kan steeds terecht bij ons voor meer uitleg. We vertellen u vol passie over de heilzame effecten van De Appeltuin!

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons