Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

De Appeltuin: Waar zieke kinderen weer kind kunnen zijn

De Appeltuin is de leer- en speelruimte van het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. Deze warme, kindvriendelijke plek biedt gehospitaliseerde kinderen de normale structuur die een kind mist in een ziekenhuis. Dankzij multidisciplinaire therapie wordt leerachterstand beperkt en revalidatie gestimuleerd. Kinderen kunnen hun ziekenhuiskamer verlaten en met lotgenootjes spelen. Ze vergeten hun ziekte en zijn even terug kind.

Hoe helpt De Appeltuin jonge patiëntjes?

De Appeltuin bestaat uit twee ‘vleugels’. In de ene vleugel kunnen kankerpatiëntjes en hun ouders terecht. Kankerpatiëntjes hebben een verlaagde weerstand, ze mogen dus niet zomaar in contact komen met andere kinderen. Gelukkig is De Appeltuin er om zich te ontspannen, te spelen, les te volgen en samen te koken. Deze unieke ruimte is essentieel voor jonge kinderen, maar ook voor ouders heeft De Appeltuin een grote meerwaarde. Zij hebben meer contact met elkaar en vinden zo steun en een luisterend oor.

De andere vleugel is een aangename leer- en speelruimte voor kinderen met allerlei andere diagnoses. Kinderen volgen er les, ze spelen volop met lotgenootjes, er wordt muziektherapie gegeven, de Sint komt er op bezoek, ... Er gebeurt heel veel om het ziekenhuisverblijf van de jonge patiëntjes zo aangenaam mogelijk te maken en hun ontwikkeling en revalidatie te stimuleren.

Waarom steun jij De Appeltuin?

Dankzij giften kunnen we blijven investeren in De Appeltuin. Wanneer kinderen zich ten volle uitleven, is speelgoed of didactisch materiaal vaak aan vervanging toe. We werken aan een nieuwe speeltuin en willen graag een veranda plaatsen. Zo kunnen de jonge patiëntjes in de zomer én in de winter genieten van de warme zonnestralen. De Sint en de Kerstman brengen ieder jaar een mooi cadeautje voor elk kindje in het ziekenhuis. Dat alles en nog veel meer is alleen mogelijk dankzij de steun van mensen zoals jij.

Steun De Appeltuin met een online gift via deze pagina of op rekeningnummer BE75 3630 9458 5851 met vermelding ‘De Appeltuin.

TIP: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering! Zo kost jouw gift van 40 euro in werkelijkheid maar 22 euro.

 

De start van De Appeltuin

De Appeltuin opende zijn deuren in 2015. De jonge patiëntjes van het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis in het UZ Brussel, hadden eindelijk een plek waar ze terug kind konden zijn. Ondertussen hebben we al heel wat bereikt: er kwamen al meer dan 16.970 verschillende kinderen naar De Appeltuin. Elke dag komen er gemiddeld 16 kinderen naar De Appeltuin, en de ziekenhuisschool begeleidt elk jaar meer patiënten.

 

 

Heb je nog vragen over De Appeltuin? Wil je ons steunen? Je kan steeds terecht bij ons voor meer uitleg. We vertellen je vol passie over de heilzame effecten van De Appeltuin!

De UZ Brussel Foundation werft fondsen voor o.a. De Appeltuin. De zorgverleners van De Appeltuin verwerken zelf geen donateursgegevens.

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons