Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Logo AIDA

Het A!DAfonds zamelt geld in om ondersteuning te bieden aan kinderen met een immuunstoornis en hun ouders. Met uw steun zetten wij ons in om het welzijn van deze kinderen en hun gezin te verbeteren. Leven met deze chronische ziekte is niet eenvoudig. En hoewel er al heel wat bestaat om deze kinderen te kunnen verzorgen, is er nog veel verbetering mogelijk.

Wat doen wij?

Het psychisch welzijn verbeteren

Moest je ze in het dagelijkse leven tegenkomen, zou je niets speciaal aan ze merken. Want meestal leiden ze een normaal leven, gevuld met typische activiteiten voor kinderen en jongeren. Maar toch hebben deze kinderen en hun gezin het soms lastig met hun ziekte. Op dit moment hebben kinderen met afweerstoornissen, in tegenstelling tot veel andere kinderen met een chronische ziekte, geen recht op volledig terugbetaalde psychologische ondersteuning. Wij willen dat heel graag aanbieden, maar dat kan niet zonder u!

Financiële hulp bij medicatie en zorg

Sommige testen zijn nodig om de diagnose te stellen, en bepaalde therapeutische behandelingen zijn noodzakelijk maar niet altijd terugbetaald. Niet elke ouder kan zich deze dure zorg voor zijn kind veroorloven. Vanuit het A!DAfonds willen we steun bieden aan gezinnen in financiële nood daar waar het nodig is.

Inzetten op wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek is nodig om nieuwe efficiënte behandelingsmethoden te kunnen ontwikkelen en meer inzicht te krijgen in de ziekte zodat de levenskwaliteit van deze kinderen en hun gezin kan verbeteren.

Wat kan u doen?

Elke gift maakt een verschil

Met een bijdrage op de officiële giftenrekening van de UZ Brussel Foundation (BE75 3630 9458 5851 - met de mededeling ‘AIDAfonds’ of via deze pagina) helpt u ons deze families te ondersteunen. Giften vanaf €40 (per kalenderjaar) zijn fiscaal aftrekbaar. U ontvangt hiervoor een fiscaal attest.

Zelf een actie opzetten

U kan ook zelf een geldinzamelactie opzetten: van eetfestijnen over sportieve acties, wafelverkoop en culturele activiteiten tot een kerstmarkt. Als u niet goed weet hoe daaraan te beginnen, staat de UZ Brussel Foundation u bij met raad en daad.

Neem contact

Hebt u een ander, eigen idee? Dan horen wij dit graag: AIDAfonds@uzbrussel.be

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons