Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Villa Samson: een beestig medicijn voor patiënten

In Villa Samson stimuleren we genezing door contact tussen mens en dier mogelijk te maken. In onze beestig leuke Villa kunnen gehospitaliseerde patiënten genieten van een moment met hun trouwe huisdier. Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, is het een plek waar genezing wordt gestimuleerd via therapie met dieren. De Villa is een warme, huiselijke plek net naast het UZ Brussel. Een bezoek aan Villa Samson is volledig gratis voor jong en oud.

Hoe helpt Villa Samson bij de genezing van patiënten?

Patiënten kunnen hun eigen huisdier ontmoeten in onze Villa. Even weg uit de ziekenhuiskamer, een lekker kopje koffie en een knuffel van de trouwe viervoeter. Het doet wonderen voor de strijdvaardigheid en de mentale en fysieke weerbaarheid.

Voor patiënten zonder eigen huisdier staan Misty, Luna en Chris klaar met pluizige affectie. Deze drie Maine Coon katten wonen permanent in Villa Samson en strooien vrijgevig met aaitjes en kopjes. Talrijke getrainde honden van vrijwilligers komen regelmatig met hun baasje op bezoek, om de patiënten therapie met dieren te bieden.

Door het contact tussen mens en dier mogelijk te maken, levert Villa Samson een positieve bijdrage aan het genezingsproces en het mentale en emotionele welzijn van patiënten. Onderzoeken tonen aan dat een huisdier een belangrijke rol speelt in dit proces. Contact met (huis)dieren verlaagt de stress en zorgt voor de aanmaak van positieve hormonen (oxytocine).

Waarom steun jij Villa Samson?

Een bezoek aan Villa Samson is volledig gratis voor patiënten. En dat willen we zo houden. De bouw van Villa Samson was enkel mogelijk dankzij de giften van vele donateurs. Ook vandaag blijft jouw steun essentieel voor het voortbestaan van onze unieke zorgmissie. Meer bepaald voor de werking van Villa Samson en de vaste kosten die daarmee gepaard gaan. Dankzij jouw steun zorg je er onder andere voor dat we de patiënten kunnen ontvangen, onze huiskatten kunnen verzorgen en de verwarming kunnen opzetten. Je bent zo een bron van hoop en troost voor velen!

Steun Villa Samson met een online gift via deze pagina of op rekeningnummer BE75 3630 9458 5851 met vermelding ‘Villa Samson’.

TIP: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering! Zo kost jouw gift van 40 euro in werkelijkheid maar 22 euro.

 

De start van Villa Samson

De Villa opende de deuren op 1 december 2017 en de bouw ervan werd volledig gefinancierd via giften. Vandaag, meer dan vijf jaar later, hebben we al meer 6.000 patiënten geholpen met onze uitzonderlijke zorgmissie. Elk jaar stijgt de vraag voor bezoekjes. Natuurlijk verwelkomen we elke patiënt met open armen. En dat kunnen we enkel dankzij jouw steun!

 

 

Koop jouw Villa Samson kledij

Heb je het graag lekker warm tijdens de koude wintermaanden? Draag je graag een mooie T-Shirt in de zomer? Koop dan nu jouw Villa Samson kledij! Bovendien steun je de unieke zorgmissie van onze beestig leuke Villa met jouw aankoop.

PRIMEUR: Nu met nieuwe kleuren en prints!

Klik hier en bestel jouw unieke Villa Samson kledij.

 

 

 

 

Villa Veerkracht

In maart 2020 kreeg het hele land met een onzichtbare vijand te maken: corona. Zelfs de meest doorgewinterde zorgverleners werden op de proef gesteld. Uitzonderlijk hoge werkdruk, schrijnende taferelen, met elke coronagolf steeds opnieuw hetzelfde verhaal. De tol op onze zorgverleners was loodzwaar. Villa Samson kreeg er toen een missie bij onder de noemer Villa Veerkracht: psychologische en emotionele ondersteuning voor de zorgverleners en ander personeel.

Corona is voor velen verleden tijd, maar de nood voor Villa Veerkracht blijft bestaan. We bieden onze zorgverleners blijvende psychologische ondersteuning in deze aparte ontspanningsruimte. Want de bedoeling is dat onze zorgverleners hun hoofd kunnen leegmaken op extreme stressmomenten. Even ontspannen, emoties uiten, ervaringen delen … Ze doen er kracht op om er daarna weer tegenaan te gaan.

Steun Villa Veerkracht met een gift op rekeningnummer BE75 3630 9458 5851 met vermelding ‘Villa Veerkracht.

Contacteer ons

Ben je ook benieuwd naar wat er allemaal in Villa Samson gebeurt? Word je binnenkort opgenomen en wens je jouw huisdier te zien tijdens de opname? Neem contact op met onze coördinator, Vicky De Baere. Zij neemt graag de tijd om je hier alles over te vertellen.


De UZ Brussel Foundation (BE 0449.012.406) werft fondsen voor o.a. Villa Samson vzw (BE 0648.584.362). Villa Samson vzw verwerkt zelf geen donateursgegevens.

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons