Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

In Villa Samson maken we mens en dier beter

Villa Samson is een warm huis naast het UZ Brussel waar gehospitaliseerde jonge en oudere patiënten kunnen genieten van momenten met hun trouwe huisdier. Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, is het een plek waar genezing wordt gestimuleerd via therapie met dieren. Villa Samson is een beestig medicijn voor patiënten.

Door het contact tussen mens en dier mogelijk te maken, levert Villa Samson een positieve bijdrage aan het genezingsproces en het mentale en emotionele welzijn van patiënten. Onderzoeken tonen immers aan dat een huisdier een belangrijke rol speelt in dit proces.

Hier gaat uw gift naartoe

Ook vandaag is uw steun nog nodig, meer bepaald voor de werking van Villa Samson en de vaste kosten die daarmee gepaard gaan. Door Villa Samson te steunen, zorgt u er bovendien voor dat patiënten gratis gebruik kunnen maken van deze fantastische plek. U bent zo een bron van hoop en troost voor velen.

 

 

 

Met de steun van velen

In 2013 lanceerden we in het UZ Brussel een gek idee: “Wat als we het voor onze patiënten mogelijk maken om hun huisdier te knuffelen?”

De Villa opende de deuren op 1 december 2017 en de bouw ervan werd volledig gefinancierd via giften. Ook vandaag is uw steun nog nodig, meer bepaald voor de werking van Villa Samson en de vaste kosten die daarmee gepaard gaan. Door Villa Samson te steunen, zorgt u er bovendien voor dat patiënten gratis gebruik kunnen maken van deze fantastische plek. U bent zo een bron van hoop en troost voor velen.

Koop jouw Villa Samson trui

Heb je het graag lekker warm tijdens de koude wintermaanden? Zoek je nog een leuk cadeau? Of wil je er gewoon geweldig goed uitzien? Koop dan nu jouw Villa Samson trui! Bovendien steun je de unieke zorgmissie van onze beestig leuke Villa met jouw aankoop.

Klik hier en bestel jouw unieke Villa Samson trui.

 

 

 

 

Vicky De Baere

Ben je ook benieuwd naar wat er allemaal in Villa Samson gebeurt?  Wordt u binnenkort opgenomen en wenst u uw huisdier te zien tijdens uw opname? Neem contact op met onze coördinator,  Vicky De Baere.  Zij neemt graag de tijd om u hier alles over te vertellen. 
De UZ Brussel Foundation (BE 0449.012.406) werft fondsen voor o.a. Villa Samson vzw (BE 0648.584.362). Villa Samson vzw verwerkt zelf geen donateursgegevens.

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons