Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over de UZ Brussel Foundation.

Ontdek alles over onze projecten,  onze activiteiten en onze verhalen.

01-04-2021

Intrum zet steevast in op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Daarom schenkt de onderneming 5.000 euro ter ondersteuning van Villa Veerkracht.

12-18-2020

De zesdejaars van GBS Poelbos maakten fantastische filmpjes, verkochten cava, chocoladetruffels en wafels én organiseren een sponsorloop ten voordele van Villa Veerkracht. Vandaag overhandigden ze de cheque t.w.v. 1.650 euro. We willen alle leerlingen en leerkrachten van harte bedanken!

12-15-2020

De kerk van Jette schenkt zoetigheden aan het UZ Brussel. Dit moet de medewerkers een hart onder de riem steken.

12-07-2020

Patiënten met PID hebben een defect in het afweersysteem. Daardoor moeten ze op regelmatig basis behandeling volgen in het ziekenhuis. Met hun actie zamelden ze 3.000 euro in om het ziekenhuis en PID-patiënten te ondersteunen. Want er liggen uitdagingen in het verschiet…

12-01-2020

Traditiegetrouw vierden de studenten en alumni van de VUB op 20 november de oprichting van hun universiteit. De coronamaatregelen lieten een fysiek evenement dit jaar niet toe, en dus was het voor één keer een speciale online Saint-Verhaegenviering. Tijdens de livestreams hebben de VUB-verenigingen geld ingezameld voor Villa Samson.

11-24-2020

Konligo bedankte het UZ Brussel en haar medewerkers deze ochtend voor het harde werk van de voorbije maanden. Samen met hun partner Färm, een netwerk van biologische winkels, en de UZ Brussel Foundation trakteerden zij vandaag 1.000 personeelsleden van het UZ Brussel op ontbijt.

11-20-2020

Lovibond Drinks begon als een familiebedrijf en houdt ervan om hun contacten ook als familie te behandelen: vriendelijk, informeel, flexibel en met wederzijds vertrouwen.

11-16-2020

Op 17 november vieren we de officiële dag van het therapiedier. Daarom zetten we vandaag de therapiedieren van Villa Samson in de kijker.

10-20-2020

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Martine was zelf patiënte in de Borstkliniek van het UZ Brussel. De steun en begeleiding die ze hier kreeg was hartverwarmend. Haar ervaringen spoorden haar aan om zelf actie te ondernemen.

10-16-2020

Er is dit jaar geen geldinzameling via De Warmste Week. Gelukkig is er een alternatief. Zet jouw actie op via de actiepagina van de UZ Brussel Foundation.

10-15-2020

15 oktober 2020 is de Dag tegen Kanker. Een dag om stil te staan bij kanker en kankerpatiënten een hart onder de riem te steken. Ook de UZ Brussel Foundation wil hier aandacht aan besteden. Vandaag zetten we in de verf dat we er zijn voor patiënten en samen geven we de strijd tegen kanker een duwtje in de rug.

10-09-2020

#VerzorgDeVerzorgers - een fondsenwervingsactie van de VUB Foundation op initiatief van rector Caroline Pauwels – leverde 25.000 euro op voor het emotionele en psychologische welzijn van de medewerkers van het UZ Brussel. Op vrijdag 9 oktober overhandigde de rector de cheque aan Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel.

10-07-2020

Zeldzame ziekten zijn meestal ernstig en complex, zowel voor de patiënt als de familie. Om de patiënt en diens familie beter te begeleiden ontwikkelt het UZ Brussel zorgpaden. En hiervoor hebben we jouw steun nodig.

10-02-2020

U bent ongetwijfeld al eens in een ziekenhuis opgenomen. Weet u nog wat u op dat moment voelde?

10-02-2020

Op 4 oktober vieren we Werelddierendag. Deze dag wil extra aandacht vestigen op het thema van dieren, dierenrechten en dierenbescherming. Ook Villa Samson en haar partner Purina maken graag gebruik van de gelegenheid om de rol van dieren toe te lichten, meer bepaald hun rol in de zorg.

10-01-2020

Maakt u alstublieft kennis met Marinette. Deze vrouw is een van onze gedreven vrijwilligers die Villa Samson draaiende houdt. En dat doet ze al van voordat de eerste steen gelegd was.

08-27-2020

De tweede coronagolf evolueert steeds. Ook in ons ziekenhuis stromen de patiënten nog steeds toe. En dat heeft grote gevolgen. We zien elke dag welke schade COVID-19 aanricht. En dan gaat het niet alleen over de sterftecijfers…

08-25-2020

Martine Steylemans organiseerde een benefietactie om de Borstkliniek van het UZ Brussel te ondersteunen en te bedanken. Door corona werd dit evenement eerst uitgesteld, en dan geannuleerd. Gelukkig is er een oplossing: Martine zet een tombola op poten.

08-19-2020

De therapiedieren van Villa Samson spelen elke dag met patiënten van het UZ Brussel. Daarvoor maken ze gebruik van interactief speelgoed. Dit helpt het herstel en patiënten putten hier veel kracht uit, zowel mentaal als fysiek. Maar er is een probleem... Vicky en Chantal vertellen jou er meer over.

07-30-2020

 Neckermann heeft een mooi, groot hart als logo, het zogenaamde “sunny heart”. De onderneming draagt het hart dan ook op de juiste plaats. Neckermann hecht veel belang aan corporate social responsability (CSR) en het structurele partnership met het UZ Brussel is hier een mooi voorbeeld van. Neckermann vond inspiratie in de missie van de UZ Brussel Foundation en wil die met deze samenwerking ondersteunen. Met deze samenwerking realiseren beide organisaties een aantoonbare meerwaarde voor de patiënten van het Kidz Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel, én de klanten van Neckermann.

 

07-29-2020

Daan is patiënt in het UZ Brussel, gelukkig mag hij naar De Appeltuin. De Appeltuin is hem enorm dierbaar, maar toch ontbreekt er nog iets. En daar kan jij ons bij helpen.

07-16-2020

Voortaan zullen Neckermann en het UZ Brussel samenwerken om advies te geven aan duizenden reizigers die binnenkort vertrekken. Via tips van een infectioloog, een hotline voor teleconsultaties en informatiefilmpjes voor kinderen, zorgen de reisorganisatie en het UZ Brussel er deze zomer voor dat iedereen zo veilig en zorgeloos mogelijk kan reizen. Ook aan de patiënten die niet op reis kunnen, is gedacht: via één van de 500 VR-brillen van de UZ Brussel Foundation zal elke patiënt vanuit zijn ziekenhuiskamer virtueel kunnen reizen.

07-08-2020

Prof. dr. Marc Noppen, de CEO van het UZ Brussel, publiceerde tijdens de coronacrisis een dagboek in De Tijd. Daarin schreef hij zijn inzichten neer over de aanpak van COVID-19 en gaf aanwijzingen over de geneeskunde van de toekomst. Die is digitaal en hij gelooft ook in vertrouwen. Als afsluiter was onze CEO te gast in De Verderkijkers, een podcast van De Tijd en Telenet Business.

06-29-2020

VRT kondigt aan dat De Warmste Week in 2020 geen geld zal inzamelen voor goede doelen. Dit is een streep door de rekening voor heel wat vzw’s, ook voor Villa Samson. Maar er zijn oplossingen. Op onze actiepagina kan je een inzamelactie opzetten voor Villa Samson, De Appeltuin of andere projecten van het UZ Brussel. In dit artikel leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

06-19-2020

Als je jaarlijks meer dan 40 euro aan een goed doel schenkt, ontvang je een fiscaal attest. Hiermee geniet je belastingvermindering. Tot voor kort was dit 45 procent van jouw totale gift. Voor giften die gemaakt zijn in het jaar 2020 krijg je 60 procent van jouw gift terug via belastingvermindering. Een gift van 40 euro kost je dus maar 16 euro.

05-26-2020

Corona houdt ons nog steeds in de ban, iedereen is erdoor geraakt. Het zijn verwarrende tijden, die we snel achter ons willen laten. Maar deze situatie heeft ook zeker een positief effect gehad op de samenleving en ook in de bedrijfswereld. Lees verder en ontdek wat jij kan doen om het goede doel te blijven steunen in tijden van Corona. Met enkele concrete voorbeelden doe je zeker inspiratie op om zelf de handen uit de mouwen te steken. En ontdek hoe jouw organisatie zelf ook de voordelen zal plukken. Onderaan het artikel vind je de contactgegevens van onze MVO-expert. Zij geeft jou gratis advies.

05-15-2020

UZ Brussel Foundation - Basic-Fit

Het personeel van het Universitair Ziekenhuis in Brussel mag de komende drie maanden gratis trainen met de Basic-Fit app. Zo kunnen ze ook tijdens de lockdown blijven sporten, maar dan wel bij hun thuis.

 

05-15-2020

Villa Samson - Knuffel - Kidz Health Castle

Villa Samson kon vandaag knuffels uitdelen in het Kidz Health Castle. En dat was mogelijk dankzij Peter Leysen, de verzekeringsdokter.

 

05-14-2020

UZ Brussel - Corona zorgverleners - beschermende kledij

 

Jullie steunden het UZ Brussel massaal in haar strijd tegen corona. Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie een gift deden aan ons Universitair Ziekenhuis. Op korte tijd ontving de UZ Brussel Foundation meer dan 60.000 euro aan donaties via onze online actiepagina. We vertellen jullie wat we gedaan hebben met die giften, maar ook wat we nog móeten doen. En we vergasten jullie op een primeur!

 

05-13-2020

VR-bril-met-smartphone

De Lions Club Brussel Hoofdstad schenkt 5.000 euro aan het Ridderfonds en de dienst Intensieve Zorg Kinderen, om beter te voorzien in Virtual Reality-toepassingen. Deze helpen bij de pijnbestrijding van jonge patiënten.

 

05-11-2020

Rituals gift UZ Brussel Foundation

In een ziekenhuis werken niet alleen dokters of verpleegkundigen. Tal van andere medewerkers werken met hart en ziel om een uitstekende zorg te bieden aan de patiënten van het UZ Brussel. Zij verdienen ook een bedanking, daar zorgde Rituals voor.

 

05-11-2020
UZ Brussel Foundation - Dag van de Verpleegkundige

 

Vandaag, 12 mei, is de Internationale dag van de Verpleging. Een dag waarop de verpleegkundigen wereldwijd in de bloemetjes gezet worden. Ook in het UZ Brussel, want zij vormen de ruggengraat van ons Universitair Ziekenhuis.

 

05-05-2020

Header_LOKAAL_851x315_Final2

Lokale initiatieven steunen is belangrijker dan ooit en dat wil Payconiq by Bancontact vergemakkelijken met het online platform Lokaalcestgénial.

 

05-04-2020

Cheers For The Heroes - UZ Brussel Foundation

 

Samen klinken op de gezondheid van ons zorgpersoneel? Da’s een goed idee.
We steunen er het zorgpersoneel mee? Wij doen mee!
04-14-2020

ClapAndAct

Onder de noemer #ClapAndAct roept het UZ Brussel, samen met vier andere universitaire ziekenhuizen, op om hun academische missie te ondersteunen. Door de coronacrisis verschuift deze missie naar de achtergrond en komt de toekomst in het gedrag. Klappen én steunen, dat is de boodschap.

 

03-26-2020
Naaiatelier UZ Brussel

 

De medewerkers van het UZ Brussel hebben zelf een naaiatelier opgericht. Met de hulp van enkele vrijgevige bedrijven voorzien we zo in een deel van de nodige mondmaskers.
03-16-2020
Het is ons allemaal al overkomen. Je ziet een vlekje op je huid, en je stelt je meteen vragen. Zat dat er vorige week al? Is het groter geworden? Is die kleur normaal? Meestal zal de huisarts je geruststellen: er is niets aan de hand. Maar soms is er meer onderzoek nodig…
03-11-2020

Eric_Mertens_fonds_Neyns_2

 

Het Eric Mertens Fonds ondersteunt het kankeronderzoek van prof. dr. Bart Neyns in het UZ Brussel. Vorig week deelden afgevaardigden van het Eric Mertens Fonds en de UZ Brussel Foundation samen het officiële bedrag mee. De mededeling en overhandiging waren heugelijke momenten.
03-09-2020
benefiet_vzw_joéphine

 

Afgelopen zaterdag vond de negende editie van de benefiet van vzw Joséphine plaats. De wondermooie avond was voorzien van alle pracht en praal. Villa Samson en het Ridderfonds van de UZ Brussel Foundation zijn bij de geselecteerde projecten die in 2020 steun zullen ontvangen van de vzw.
03-04-2020
CSR_UZ_Brussel

 

Donderdag 20 februari was de UZ Brussel Foundation voor de eerste keer aanwezig op het evenement CSR Professional of the year 2019, georganiseerd door time4society. Hier ging Caroline Pauwels, onze eigenste rector van de VUB, aan de haal met de award van Nederlandstalige CSR Professional of the Year 2019.

 

03-04-2020
Dag van Zeldzame Ziekten_2
 
Op zaterdag 29 februari was het Zeldzame Ziektendag in hartje Brussel. Het Zeldzame Ziekten-team van het UZ Brussel was hier ook op aanwezig. In het stadhuis van Brussel werd een schitterende campagne van RaDiOrg afgerond met de uitreiking van de Edelweiss Awards.
03-04-2020

Liesbeth en Aurélie

 

Liesbeth en haar dochter Aurélie organiseerden een actie ten voordele van De Appeltuin, de magische plek in het KidZ Health Castle. Ze zamelden maar liefst 3.650 euro in die De Appeltuin goed kan gebruiken.
03-03-2020
Martine_op_de_moto_2
 
Martine Steylemans was patiënte bij de Borstkliniek van het UZ Brussel. Haar ervaringen in deze afdeling van het Universitair Ziekenhuis in Jette hadden een grote impact op de dame uit Dilbeek. Om de dienst te ondersteunen en te bedanken zet ze nu haar eigen benefietactie op.
03-02-2020
Samen-WOEF_1

 

De UZ Brussel Foundation kan enkel bestaan met de hulp en steun van heel wat vrijwilligers. En zij verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden. Zij zetten zich belangeloos in om mee te werken aan onze projecten. En daar willen we hen hartelijk voor bedanken.
03-02-2020

Oxalys_De_Appeltuin_3

Vorige week kregen de patiëntjes van het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel, muzikaal bezoek. Het kamermuziekensemble Oxalys verraste de kinderen in De Appeltuin met een persoonlijk concert.
02-28-2020
Aurelien_2

 

Het kan 1 op de 2000 inwoners overkomen. Het nieuws dat ze lijden aan een zeldzame ziekte is één dat hard binnenkomt en veel vragen oproept. Wat nu? Hoe lang? Waarom? Veel van deze vragen blijven onbeantwoord. Het team van specialisten in het UZ Brussel zet alles op alles om de patiënten en hun families zo goed mogelijk te behandelen en te informeren. Maar ze hebben ook hulp en middelen nodig. Zo kan meer onderzoek gedaan worden en creëren we een grotere maatschappelijke bewustwording voor zeldzame ziekten.
02-24-2020
Carnaval_De_Appeltuin_2020_05

 

Ook in De Appeltuin in het UZ Brussel werd er afgelopen weekend carnaval gevierd. De patiënten konden zich uitleven met een verkleedpartij en gingen helemaal op in hun fantasie.
02-14-2020

Villa_Samson_Victoria_1

Victoria was een patiënte in het UZ Brussel. Ze verbleef twee maanden in het Universitair Ziekenhuis in Jette wegens langdurige ziekte. Daardoor kan ze haar geliefde huisdieren niet zien. Gelukkig was er Villa Samson.
02-11-2020
Fifty-One Club Villa Samson - 1
De Fifty-One Club schenkt 2.500 euro aan Villa Samson. De leden van deze serviceclub zetten zich in voor minderbedeelden en hulpbehoevenden. Zo kwamen ze terecht bij de beestig leuke villa naast het UZ Brussel in Jette.
02-05-2020
Chris_de_kater_5

 

Sinds kort hebben Misty en Luna een nieuwe huisgenoot in Villa Samson. De nieuwe bewoner van de beestig leuke villa heet Chris. Hij zal de patiënten van het UZ Brussel heel wat gelukzalige momenten bezorgen.
01-23-2020

Vic en Teddy (2)

 

Vic werd herenigd met zijn hondje Teddy en hij vierde zijn verjaardag in Villa Samson. Het was een gelukzalig moment tijdens een lange ziekenhuisopname.
01-21-2020
De_Appeltuin_STISA_Union_4

 

In de namiddag van 21 januari 2020 brachten vzw STISA en Union SG een bezoek aan De Appeltuin. Ze schonken de patiënten een berg speelgoed, waar ze in De Appeltuin naar hartenlust mee kunnen spelen. De bezoekers kregen een rondleiding en trapten een balletje met enkele patiënten.
01-20-2020
court-cook-Nka1wVAQWa4-unsplash
 
Op zaterdag 6 juni 2020 organiseert de vzw Red Mee Levens een golftoernooi ten voordele van het onderzoek van prof. dr. Bart Neyns.
01-17-2020
VR-bril-met-smartphone
 
Finn is een patiëntje in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel in Jette. Hij komt wekelijks langs voor therapie. sinds kort gebeurt dit met een VR-bril.
01-13-2020
trooperlogotransparant
 
Iedereen koopt soms iets online, jij waarschijnlijk ook. Het is makkelijk, veilig en snel. En dankzij Trooper kan je er de UZ Brussel Foundation mee steunen. Helemaal gratis, het kost je geen cent.
10-23-2019
IMG_6367 (1)

 

Tijdens de wereldpremière van de film 'K2 – een groepsprestatie op de limiet' werd bijna €40.000 opgehaald voor het goede doel. Meer dan 400 genodigden en 20 sponsors zorgden samen voor deze prachtige bijdrage. De opbrengst gaat naar het Paul De Knop-Fonds en een schooltje in Pakistan.
parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons