Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over de UZ Brussel Foundation.

Ontdek alles over onze projecten,  onze activiteiten en onze verhalen.

10-20-2021

De meeste mensen met borstkanker ondergaan een operatie: een borstsparende operatie of een borstamputatie. Met de Faxitron-Trident, een toestel dat rechtstreeks in het operatiekwartier staat, , vergroten we de kans op een borstsparende ingreep.

 

Title banner: 
Content banner: 
Button banner: 
Link banner: 
10-01-2021

Heel wat projecten en diensten binnen het UZ Brussel rekenen op de onmisbare steun van mensen die een actie opzetten om geld in te zamelen. De warme dagen waarop de acties als paddenstoelen uit de grond schieten zit er weer aan te komen. En we hopen op jouw hulp te mogen rekenen.

Title banner: Zet een actie op voor het UZ Brussel
Content banner: 

Bedenk een leuke actie en zamel geld in voor een van de projecten of diensten van het UZ Brussel Foundation.

Button banner: Aan de slag!
Link banner: https://act.uzbrusselfoundation.be/create-project/type
09-06-2021

Op zaterdag 9 oktober organiseert de vzw Red Mee Levens haar jaarlijkse benefietavond. Hiermee willen de organisatoren geld inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar immuuntherapie van prof. dr. Neyns.

Title banner: Steun het onderzoek naar immuuntherapie
Content banner: 

Dankzij het onderzoek van prof. dr. Neyns kunnen we patiënten kostbare extra jaren met familie en geliefden schenken. Uw steun aan dit onderzoek heeft een grote impact op het leven van patiënten.

Button banner: Steun hier
Link banner: https://bit.ly/3gTFG1q
08-17-2021

Nog niet zo lang geleden rustte er een groot taboe op kanker. De mensen fluisterden dan zoiets als: ‘Hij is erg ziek…’. De tijden zijn veranderd. Nu durft men de dingen bij naam noemen. Alhoewel, er zijn nog altijd uitzonderingen – zoals endeldarmkanker.

Title banner: Steun kankerbestrijding
Content banner: 

Met jouw steun kunnen we deze baanbrekende studie uitvoeren. Samen besparen we véél meer patiënten van een onnodige rectumoperatie.

Button banner: Steun het onderzoek
Link banner: https://bit.ly/3m86oH4
07-01-2021

Het Eric Mertens Fonds ondersteunt het kankeronderzoek van prof. dr. Bart Neyns in het UZ Brussel. Doorheen het jaar zamelde het fonds geld in voor dit onderzoek. Deze week werd de cheque officieel overhandigd.

Title banner: 
Content banner: 
Button banner: 
Link banner: 
06-29-2021

Stel dat je langdurig in het ziekenhuis belandt. Dan kijk je toch reikhalzend uit naar een bezoekje van familie en vrienden? Heb je zelf huisdieren, dan zie je jouw geliefde hond of kat waarschijnlijk als een deel van het gezin. En dan zou je jouw viervoeter ongetwijfeld ook missen tijdens die lange, eenzame dagen in het ziekenhuisbed.

Title banner: Mogen we op jouw hulp rekenen?
Content banner: 

Dankzij jouw gift draag je bij aan de werking van Villa Samson. Zo maak je mee het verschil voor patiënten zoals André.

Button banner:  Steun Villa Samson
Link banner: https://bit.ly/3AdKiaL
06-28-2021

Een kind krijgen is vaak één van de mooiste momenten uit het leven. Ook al loopt het zwangerschapsproces niet altijd van een leien dakje. In dat geval kan medische begeleiding via in-vitrofertilisatie (IVF) een oplossing zijn. Ann vertelt haar IVF-verhaal in het boek: De Roze Prikballon.

Title banner: De Roze Prikballon
Content banner: 

Dit is een must-read voor iedereen die in een IVF-traject zit. Maar ook wanneer iemand van jouw familie of vrienden een gelijkaardig traject doorloopt, vormt het boek een enorme meerwaarde. Het boek biedt immers een belangrijke steun en inzichten tijdens een intens vruchtbaarheidstraject.  

Button banner: Bestel het boek
Link banner: https://www.derozeprikballon.be/
06-21-2021

400 km fietsen zonder pauze, slaap of bevoorrading. Dat is de uitdaging die Davy en Robbert aangingen om het Aurélienfonds te ondersteunen. Met hun titanentocht zamelden ze geld in voor het onderzoek naar zeldzame ziekten.

Title banner: Aurélienfonds
Content banner: 

Maak mee het verschil en steun het onderzoek naar zeldzame ziekten.

Button banner: Steun het Aurélienfonds
Link banner: https://bit.ly/34kpf7M
06-07-2021

Voor Ford is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of corporate social responsibility (CSR) een belangrijk gegeven. Het bedrijf handelt milieubewust en sociaal tolerant in zijn activiteiten. ‘We willen mee bouwen aan een betere wereld voor iedereen’, vertelt Jo Declercq, Director Communications & Public Affairs van Ford. ‘Henry Ford zei ooit “A business that makes nothing but money is a poor business.” Dat dekt de lading goed. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is in de fundamenten van dit bedrijf ingebakken.’

Title banner: Jouw CSR-beleid
Content banner: 

Wil je ook een mooi project opnemen in jouw CSR-beleid? Neem dan zeker contact op met mij, Tanja Maes. Als CSR-verantwoordelijke binnen de UZ Brussel Foundation geef ik je graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden bij het UZ Brussel. 

Button banner: Neem contact op
Link banner: tanja.maes@uzbrussel.be
05-27-2021

Viatris is een bedrijf met het hart op de juiste plaats. De directie en de medewerkers zetten samen een sportieve uitdaging op poten met een mooi resultaat voor De Appeltuin.

Title banner: Maak mee het verschil
Content banner: 

Wil je graag weten hoe jij een verschil kan maken? Wil je graag weten met welk project jij of jouw bedrijf het meeste voeling heeft? Neem contact op met mij, Tanja Maes. Via 0032 476 60 27 81 of Tanja.maes@uzbrussel.be

Button banner: Contacteer mij
Link banner: mailto:tanja.maes@uzbrussel.be
05-19-2021

Vorig jaar moesten we puffen en zweten in de hete zomer. En ook deze zomer kunnen we ons verwachten aan een hittegolf. Gelukkig kunnen we rekenen op verfrissing dankzij de steun van vzw Joséphine!

Title banner: Help onze patiënten
Content banner: 

Villa Samson is volledig afhankelijk van giften. Ook jij maakt het verschil voor de patiënten!

Button banner: Steun Villa Samson
Link banner: https://bit.ly/2RsxCv6
05-17-2021

Afgelopen jaar werd een op vijf melanomen niet opgemerkt. Onrustwekkend nieuws, want deze vorm van huidkanker is zeer gevaarlijk. Daarom wordt nu extra steun en aandacht gevraagd voor de preventie en behandeling van deze huidkankers. Ook door prof. Paul De Knop, die zich inzet voor kankerbestrijding.

Title banner: Steun kankerbestrijding
Content banner: 

Jouw steun helpt klinisch onderzoek naar kanker. Met jouw steun dringen we kanker terug. Met jouw steun red je levens.

Button banner: Steun nu
Link banner: https://bit.ly/3xQ62IA

Page 1 of 8  > >>

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons