Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over de UZ Brussel Foundation.

Ontdek alles over onze projecten,  onze activiteiten en onze verhalen.

06-27-2024

Vanaf 1 januari 2024 is het rijksregisternummer vereist om een fiscaal attest te ontvangen en dankzij jouw gift van belastingvermindering te genieten. Bezorg ons nu al jouw rijksregisternummer en ontvang jouw fiscaal attest zonder problemen.

Title banner: Bezorg ons jouw rijksregisternummer
Content banner: 

Bezorg ons nu al jouw rijksregisternummer en ontvang jouw fiscaal attest zonder problemen.

Button banner: Vul het formulier in
Link banner: https://act.uzbrusselfoundation.be/nl-NL/p/numero-de-registre-national-pour-le-certificat-fiscal
03-14-2024

Ter ondersteuning van het onderzoek naar immunotherapie in ons ziekenhuis organiseert de UZ Brussel Foundation op 30 mei de tweede editie van de succesvolle “Paul De Knop Challenge”. Een ludieke en sportieve teambuilding waarbij bedrijven uit diverse sectoren de handschoen tegen elkaar opnemen in de strijd om de felbegeerde prijs: Het Gouden Knopke.

Title banner: Schrijf uw team in
Content banner: 

Om wetenschappelijk onderzoek alle kansen te geven zijn middelen nodig. Veel middelen. Wilt u ook graag uw steentje bijdragen? Dat kan! Vraag uw bedrijf om deel te nemen aan deze unieke teambuilding.

Button banner: Inschrijven
Link banner: https://uzbrussel.maglr.com/2024-paul-de-knop-container-challenge
01-19-2024

Onderneemster Elke Van Parys schreef “De Perfecte Presentatie”, en droeg het op als eerbetoon aan haar collega Hayke Petrus die na 7,5 jaar de strijd tegen kanker verloor. Bij elke aankoop van dit boek gaat er €2 naar het onderzoek van professor dr. Neyns in het UZ Brussel. Koop uw exemplaar hier en draag bij aan de zoektocht naar genezing.

Title banner: Steun kankerbestrijding
Content banner: 

Vroeger was melanoom een ongeneeslijke ziekte. Mede dankzij het baanbrekend wetenschappelijk werk van prof. dr. Bart Neyns en zijn team hoeft de ziekte geen doodsverdict meer te zijn. De immunotherapie die de professor mee heeft ontwikkeld, heeft de kans op genezing van een paar procenten naar ongeveer 30% procent gebracht. Dat is geen kleine doorbraak, maar een game changer. Om niet te zeggen: een life changer. Via verschillende klinische onderzoeken zijn de professor en zijn team nu op zoek naar bijkomende nieuwe behandelingen die de patiënten kunnen helpen waar de huidige immunotherapie niet toereikend is.

Button banner: Doe een gift
Link banner: https://act.uzbrusselfoundation.be/nl-NL/p/ik-steun-immunotherapie/step-1
12-12-2023

De jonge patiëntjes van De Appeltuin amuseren zich sinds kort met nieuw speelgoed dankzij vzw STISA. Samen met bv’s Lorenzo Staelens, Kelly Pfaff, Joost Zwegers, Celine en Michiel en profvoetballers Maxime Wenssens en Nathan Huygevelde van voetbalclub Union SG overhandigde de vzw speelgoed en een nieuwe airhockeytafel voor de leer- en speelruimte van het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

Title banner: Steun De Appeltuin
Content banner: 

De werking van De Appeltuin is voor een groot deel afhankelijk van giften. Jouw steun maakt een groot verschil voor heel wat zieke kinderen.

Button banner: Schenk nu
Link banner: https://act.uzbrusselfoundation.be/nl-NL/p/je-soutiens-le-jardin-des-pommes
11-27-2023

Op 17 december zal in het centrum van Waregem een kerstchalet uitgebaat worden door de vzw Heart for Brain. De opbrengst van die kerstchalet zal de vzw schenken aan het onderzoek naar hersentumoren binnen het UZ Brussel.

Title banner: Steun immunotherapie
Content banner: 

De steun van vzw Heart For Brain maakt een wereld van verschil. Maar verdere steun blijft van levensbelang voor onze patiënten! Wil jij ook het onderzoek naar kanker steunen? Doe dan nu een gift!

Tip: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering!

Button banner: Steun immunotherapie
Link banner: https://act.uzbrusselfoundation.be/nl-NL/p/ik-steun-immunotherapie
08-23-2023

De FestiWalk van Villa Samson is terug op zondag 1 oktober, en jij kunt er opnieuw bij zijn! Geniet van een mooie boswandeling, heerlijke hapjes en drankjes en geweldige randanimatie. Het wordt opnieuw een prachtige dag vol plezier voor twee- en viervoeters. Schrijf je nu in voor dit unieke evenement: www.uzbrusselfoundation.be/festiwalk2023

Title banner: Schrijf je nu in
Content banner: 

Geniet van een prachtige wandeling, overheerlijke hapjes en drankjes en entertainende animaties. Zo steun je de unieke zorgmissie van Villa Samson!

Button banner: Inschrijven
Link banner: https://www.uzbrusselfoundation.be/festiwalk2023
06-08-2023

Het beloofde een prachtige avond te worden. Een waardig hoogtepunt van een succesvolle eerste editie van de Paul De Knop Container Challenge. En het voorbereide spektakel en de aanwezige gasten losten de hoge verwachtingen meteen in!

Title banner: Steun kankerbestrijding
Content banner: 

Om wetenschappelijk onderzoek alle kansen te geven zijn middelen nodig. Veel middelen. Met jouw steun dringen we kanker terug.

Button banner: Doe nu een gift
Link banner: https://act.uzbrusselfoundation.be/nl-NL/p/ik-steun-immunotherapie/step-1
04-24-2023

Ter ondersteuning van kankeronderzoek organiseert de UZ Brussel Foundation van 24 april tot 28 mei de "Paul De Knop Container Challenge". De uitdaging omvat het uitvoeren van 12 verschillende sportoefeningen aan een container van Strongbox, gaande van pull-ups, boogschieten tot monkeybars. Teams van drie of vier personen zullen strijden om de beste resultaten te behalen. Iedereen is welkom om deel te nemen! Vandaag gaven UZ Brussel CEO prof. Marc Noppen en directieleden Vera Vertessen, Olivier Naeyaert en Jan Van Raes het goede voorbeeld tijdens de kick-off.

Title banner: Sport mee en red levens
Content banner: 

Om wetenschappelijk onderzoek alle kansen te geven zijn middelen nodig. Veel middelen. Door meer te sporten red je levens. Zet met jouw team de beste prestatie neer en steun tegelijkertijd het onderzoek naar immunotherapie.

Button banner: Schrijf je nu in
Link banner: https://uzbrussel.maglr.com/paul-de-knop-container-challenge
04-20-2023

Buiten spelen is belangrijk voor kinderen. Op 19 april hebben we dat nog eens in de verf gezet tijdens de Buitenspeeldag. In heel Vlaanderen en Brussel kwamen kinderen buiten om te spelen en te ravotten. Ook de kinderen die opgenomen zijn in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

Title banner: Steun deze projecten
Content banner: 

De projecten van de Foundation, zoals De Appeltuin en Villa Samson, zijn volledig gratis voor patiënten. En dat willen we zo houden! Daarom rekenen we op de warme steun van donateurs.

Button banner: Doe een gift
Link banner: https://act.uzbrusselfoundation.be/nl-NL/p/je-soutiens-l-uz-brussel-foundation
02-15-2023

Begin deze maand vond een zware aardbeving plaats in Zuid-Turkije en Noord-Syrië. Het gebied heeft NU nood aan medisch materiaal, medicatie en andere hulpgoederen. Dankzij jouw steun kunnen we snel extra medisch materiaal ter plaatse krijgen.

Title banner: Zorg voor extra medisch materiaal
Content banner: 

Het gebied heeft NU nood aan medisch materiaal, medicatie en andere hulpgoederen. Bij een humanitaire ramp is elke seconde van belang. Schenk daarom vandaag nog!  

Button banner: Steun hier
Link banner: https://act.uzbrusselfoundation.be/nl-NL/project/steun-de-slachtoffers-van-de-aardbeving-in-turkije?tab=overview
01-31-2023

Een warme en helende omgeving creëren voor patiënten: daar zetten we ons met de UZ Brussel Foundation voor in! Gelukkig kunnen we hiervoor rekenen op de warme steun van partners, zoals SGS. Zij zetten hun schouders onder het KidZ Health Stables project. Hiermee willen we hippotherapie bieden aan de jonge patiënten van het KidZ Health Castle.

Title banner: Steun KidZ Health Stables
Content banner: 

Samen met SGS gaan we nu op zoek naar bijkomende partners, om het volledige werkbudget te verzamelen. Heb jij interesse om te steunen met jouw bedrijf? Neem dan contact op via foundation@uzbrussel.be!

Button banner: Neem contact
Link banner: mailto:foundation@uzbrussel.be
01-12-2023

De Appeltuin is de speel-en leerruimte van het KidZ Health Castle. Deze plek, waar jonge patiëntjes weer even kind kunnen zijn, is weer wat leuker geworden dankzij een prachtige gift van de medewerkers van ExxonMobil!

Title banner: Wil jij ook steunen?
Content banner: 

Wil jij ook graag bijdragen aan een warme, veilige en speelse omgeving voor jonge patiënten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website en zet zelf ook een actie op!

Button banner: Steun hier
Link banner: https://www.uzbrusselfoundation.be/nl/onze-projecten/appeltuin

Page 1 of 10  > >>

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons