Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Kankeronderzoek

Samen levens redden via nieuwe behandelingen

Uw steun helpt klinische onderzoeken naar kanker binnen het UZ Brussel.
Om deze onderzoeken alle kansen te geven zijn middelen nodig. Veel middelen.

Met uw steun dringen we kanker terug. Met uw steun redt u levens.

Immunotherapie

Vroeger was melanoom – de kwaadaardigste vorm van huidkanker – een ongeneeslijke ziekte. Mede dankzij het baanbrekend wetenschappelijk werk van Prof. Dr. Bart Neyns en zijn team hoeft de ziekte geen doodsverdict meer te zijn. De immunotherapie die de professor mee heeft ontwikkeld, heeft de kans op genezing van een paar procenten naar ongeveer 30% procent gebracht en is inmiddels beschikbaar voor alle patiënten. Dat is geen kleine doorbraak, maar een game changer. Om niet te zeggen: een life changer.

Help levens redden

Via verschillende klinische onderzoeken zijn de professor en zijn team nu op zoek naar bijkomende nieuwe behandelingen die de patiënten kunnen helpen waar de huidige immunotherapie niet toereikend is. Hierbij gebruiken ze als enige wereldwijd de lichaamseigen dendritische cellen van de patiënt en boeken reeds eerste beloftevolle resultaten. Bovendien onderzoeken ze ook of deze behandelwijze toepasbaar is bij andere tumoren zoals glioblastoom (hersentumor) en longkanker.

Paul De Knop Fonds

Kort na de beëindiging van zijn mandaat als rector van de Vrije Universiteit Brussel kreeg prof. Paul De Knop de diagnose dat (uitgezaaide) melanoomkanker werd vastgesteld. Tijdens zijn behandeling in het UZ Brussel kwam hij in contact met Prof. Dr. Bart Neyns, zijn onderzoeksteam en zijn behandeling, nl. de immunotherapie. 

Nu zet Paul De Knop zich met hart en ziel in om het onderzoek van Prof. Dr. Bart Neyns te steunen.

Daarom richtte hij het Paul De Knop Fonds op. Onder deze vlag en in nauwe samenwerking met de VUB zetten Paul De Knop en de UZ Brussel Foundation acties op en zamelen ze zo geld in voor het onderzoek naar immunotherapie.

“Ik heb mijn behandelende arts aangeboden hem te helpen bij het verzamelen van fondsen, niet voor mezelf, wel voor anderen.” - Paul De Knop

Bram Vermeersch

Wil je meer weten over projecten rond immunotherapie? 

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons