Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Dec 15, 2020

Kerk Jette schenkt zoetigheden aan UZ Brussel


De kerk van Jette schenkt zoetigheden aan het UZ Brussel. Dit moet de medewerkers een hart onder de riem steken.

De kerk van Jette overhandigde vandaag een leuke verrassing aan het UZ Brussel. Pastoor Dirk Vannetelbosch schonk vijftien grote, versierde kerstdozen aan het Universitair Ziekenhuis. Deze zijn gevuld met een verzameling zoetigheden, zoals koekjes en snoep. Een hartverwarmende geste waar vele medewerkers met plezier van zullen smullen.

Met dit warm gebaar wil de kerk van Jette de ziekenhuismedewerkers van afdelingen die getroffen zijn door COVID en andere intensieve zorgen ondersteunen. Het lekkers moet de medewerkers een hart onder de riem steken in deze, nog steeds, zware periode.

“We kunnen alleen maar hopen dat de druk in de ziekenhuizen blijft afnemen, zodat de zorgverleners wat op adem kunnen komen. Hopelijk zorgt onze geste voor een nieuwe portie moed”, zegt pastoor Vannetelbosch. “Als parochie zijn we er voor iedereen, ongeacht, taal, cultuur of filosofische overtuiging.”

Villa Veerkracht

Het idee voor deze actie kwam bij het lezen van een artikel over Villa Veerkracht: een extra missie van Villa Samson. Hier krijgen de zorgverleners en ander personeel psychologische en emotionele ondersteuning. Alle medewerkers van het UZ Brussel kunnen tot rust komen op deze veilige plek. Een team van klinisch psychologen begeleidt hen in dit helende proces, samen met de huiskatten Misty, Luna en Chris.

Daarbovenop lanceert de pastoor een oproep bij de parochianen om Villa Veerkracht en het personeel te steunen via een gift. We willen de kerk van Jette en haar parochianen van harte bedanken voor hun warme steun! Ook jij kan Villa Veerkracht steunen: https://bit.ly/3m9VyNp

UZ Brussel Foundation - Kerk Jette - 1

UZ Brussel Foundation - Kerk Jette - 2

UZ Brussel Foundation - Kerk Jette - 3

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons