Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Oct 2, 2020

Het verhaal van Reham: haar zoontje Kaïs werd door kanker getroffen


U bent ongetwijfeld al eens in een ziekenhuis opgenomen. Weet u nog wat u op dat moment voelde?

Wij kunnen niet in uw hoofd kijken, natuurlijk - maar het zweefde wellicht tussen angst en hoop in. Angst, omdat de uitkomst altijd onzeker is. Maar vooral hoop, omdat er dokters en verplegers klaarstaan om u te helpen. De geneeskunde gaat alsmaar vooruit, mede dankzij uw steun. Toch zijn er ook donkere dagen. Dagen waarop je iemand moet afgeven. Wanneer je alles hebt gedaan, en toch moet erkennen: nu staan we machteloos.

Wanneer het dan om een kindje gaat, is de klap des te groter. Dan treurt het ziekenhuis mee, dan treurt De Appeltuin mee. En dan is het des te opmerkelijker dat de mama van zo’n kindje opstaat en spreekt. Dat ze de veerkracht toont om ook positieve punten te belichten. Zo’n sterke vrouw is Reham. Haar verhaal, en dat van haar zoontje Kaïs dat door kanker werd getroffen, wil ik vandaag met u delen. U leest het in dit boekje.

Het is een verhaal van hoop en kracht, uitgerekend van iemand die het ergste heeft meegemaakt wat een moeder kan meemaken. U moet weten: ondanks het verlies van haar zoontje, komt Reham ook vandaag nog langs in De Appeltuin. Want voor haar is er, naast de pijn, ook de herinnering aan mooie momenten. Zoals Reham het zegt: “De mensen van De Appeltuin zijn vrienden geworden. Ook voor Kaïs. Want hij kende de verpleegsters beter dan zijn familie.”

Met Reham en de kleine Kaïs in gedachten, doen wij dan ook een warme oproep: blijf alstublieft de werking van De Appeltuin steunen!

Blijf uw hart openen voor kinderen en voor ouders, in de moeilijkste periode van hun leven. Uw mooie gift maakt dat wezenlijke verschil.

Bedankt!

Tip: wist u dat u 60% belastingvermindering krijgt op uw gift vanaf 40 euro?

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons