Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Oct 1, 2020

Een trouwe vrijwilliger bezoekt Villa Samson als patiënt


Maakt u alstublieft kennis met Marinette. Deze vrouw is een van onze gedreven vrijwilligers die Villa Samson draaiende houdt. En dat doet ze al van voordat de eerste steen gelegd was.

Haar betrokkenheid bij Villa Samson komt voort uit haar liefde voor dieren en haar sociale ingesteldheid. Ze vertelt regelmatig:  “Ik kan niet leven zonder mensen rond mij. En ik kan niet leven zonder dieren rond mij”. Daarom zal Marinette u straks vragen om de werking van Villa Samson vooral te blijven steunen met een gift. Dat doet u door hier te klikken

Marinette wordt patiënt in het UZ Brussel

Op een mooie dag in april ging Marinette wandelen met een mooie Australische herdershond om even haar gedachten te verzetten. Door de coronacrisis kon Marinette al lange tijd niet meer haar vrijwilligerswerk doen. Dat was voor haar een groot gemis. Ze voelde zich al zo verdrietig en eenzaam. Want in december was haar levenspartner overleden en in februari volgde haar hond Belle… De wandeling deed haar deugd. Maar het geluk was van korte duur. Plots sloeg het noodlot toe. In de tuin kwam Marinette lelijk ten val. Daarbij liep ze een dubbele open beenbreuk op. Ze werd binnengebracht in het UZ Brussel waar ze geopereerd werd. Een week later volgde nog een tweede operatie. Daar lag zij dan ineens, aan bed gekluisterd. Maar dat was nog niet alles.

Geen bezoek voor Marinette

In volle coronaperiode mocht niemand bezoek ontvangen, dus ook niet in het ziekenhuis. Bovendien kon Marinette ook niet naar haar geliefde Villa Samson. Kunt u zich voorstellen hoe zwaar deze isolatie was voor onze trouwe vrijwilliger?

Het was vooral hard op haar verjaardag en moederdag. Marinette is al niet handig met computers, dus een videogesprek voeren lukte haar gewoon niet. Het feit dat ze haar vader in het rusthuis niet kon zien, of haar kleinkinderen, dat hakte er echt in. Gelukkig kreeg Marinette veel kaartjes en telefoontjes van alle vrijwilligers van Villa Samson. Ze beschouwt hen echt als haar familie. Zeker nu ze alleen is komen te vallen.

Eindelijk terug in Villa Samson

Toen de coronacurve daalde en Villa Samson eindelijk de deuren weer mocht openen, was Marinette de eerste patiënt op bezoek. Ze genoot er volop van het spelen met de poezen. En van het bezoek van haar buurvrouw met hond Balou. Eindelijk kon ze terug een dier aaien en een leuke babbel doen met haar buurvouw.

Al met al heeft Marinette 2,5 maand in het ziekenhuis gelegen, waarvan een groot deel afgezonderd van de buitenwereld tijdens de lockdown. Als patiënt besefte ze des te meer hoe belangrijk Villa Samson is voor het helingsproces van jong en oud.

Het spelen met de dieren doorbreekt de ziekenhuissleur en doet patiënten hun pijn even vergeten. Daarom vraagt Marinette om de werking van Villa Samson vooral te blijven steunen met een gift! Elke gift, groot of klein, draagt bij aan het voortbestaan van Villa Samson en het helingsproces van de patiënten. Steunen kan door hier te klikken.

Dank u wel dat u dit verhaal wilde lezen en dank u wel voor uw gulle gift!

 

Tip: wist u dat u 60% belastingvermindering krijgt op uw gift vanaf 40 euro?

 

UZ Brussel Foundation - Villa Samson - Marinette

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons