Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Oct 15, 2020

Dag tegen Kanker: Kankerbestrijding bij de UZ Brussel Foundation


15 oktober 2020 is de Dag tegen Kanker. Een dag om stil te staan bij kanker en kankerpatiënten een hart onder de riem te steken. Ook de UZ Brussel Foundation wil hier aandacht aan besteden. Vandaag zetten we in de verf dat we er zijn voor patiënten en samen geven we de strijd tegen kanker een duwtje in de rug.

De strijd tegen kanker is er een die we al jaren voeren, maar ook vandaag is die nog steeds van levensbelang. In het UZ Brussel voeren we klinische onderzoeken naar kanker en kankerbestrijding. Een doorbraak in een van deze onderzoeken betekent misschien dat we morgen meer levens zullen redden. Of dat we een patiënt nog enkele kostbare jaren kunnen geven met zijn familie. Maar om deze onderzoeken te kunnen blijven voeren hebben we uw steun nodig. Uw steun heeft een grote impact.

Hoe bestrijden wij kanker in het UZ Brussel?

In het Universitair Ziekenhuis van Brussel lopen verschillende klinische onderzoeken naar kanker. Er lopen studies rond borstkanker, slokdarmkanker, melanoom, prostaatkanker en tal van andere kankertypes. Zowel bij volwassenen als bij kinderen, want kanker kan iedereen treffen.

Zo zijn er de onderzoeken van prof. dr. Neyns en zijn team, een autoriteit op vlak van immunotherapie. Via verschillende klinische studies willen de professor en zijn team nagaan of de door hem ontwikkelde immunotherapie ook kan ingezet worden tegen andere kankertypes. Met deze therapie werden bijvoorbeeld al successen geboekt in de strijd tegen darmkanker.

Het belang van ondersteuning

Verder zetten we ook in op de ondersteuning van patiënten en hun familie. Tijdens de behandeling hebben zij nood aan een humane, menselijke begeleiding en versterking. Want een kankerbehandeling is niet alleen fysiek erg zwaar, ook mentaal is dit slopend. Projecten die de patiënt en diens familie begeleiden in het behandelingstraject maken een groot verschil op vlak van levenscomfort.

Na de behandeling willen we een warme nazorg mogelijk maken. De revalidatie en herintegratie in het gewone leven zijn belangrijke aspecten in het genezingsproces.

Steun de strijd tegen kanker

Uw steun helpt klinische onderzoeken naar kanker binnen het UZ Brussel. Uw steun geeft de onderzoeken de kans om een verschil te maken. Met uw steun dringen we kanker terug. Met uw steun redt u levens. Steun kankerbestrijding.

FB_Foto_UZ_Brussel_Foundation_Kankerbestrijding_Dag_tegen_Kanker

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons