Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Oct 2, 2020

Villa Samson en Purina vieren Werelddierendag


Op 4 oktober vieren we Werelddierendag. Deze dag wil extra aandacht vestigen op het thema van dieren, dierenrechten en dierenbescherming. Ook Villa Samson en haar partner Purina maken graag gebruik van de gelegenheid om de rol van dieren toe te lichten, meer bepaald hun rol in de zorg.

Villa Samson en Purina op het feest van het dierenwelzijn

Die toelichting doen we vandaag in dit artikel, en volgende week op het feest van het dierenwelzijn in Anderlecht. De Brusselse gemeente organiseert voor de vijfde maal burgerworkshops die het dierenwelzijn promoten. Want ook dieren verdienen hun moment in de schijnwerpers. Hiervoor werken heel wat verenigingen samen met de dienst dierenwelzijn van de gemeente. Zo ook Villa Samson en Purina.

De gemeente Anderlecht organiseert het evenement in het Vijverspark en Neerpede, op 9 en 10 oktober, exact één week na Werelddierendag. Je bent welkom van 13u tot 17u. Je kan er terecht voor hondenwandelingen van 1,5 km, 4 km of 7 km, maar ook voor andere activiteiten en demonstraties. En dat alles onder het motto “Dierenwelzijn, welzijn van de mens: onvoorwaardelijk verbonden”.

Op deze blijde bijeenkomst zullen ook Villa Samson en Purina te vinden zijn. Aan de stand van Villa Samson kan je allerlei leuke gadgets van de beestige villa kopen. Zo hopen we weer wat extra centjes te verzamelen voor onze werking, want Villa Samson is nog steeds afhankelijk van giften en donaties. Onze gemotiveerde vrijwilligers zullen je verwelkomen voor een leuke babbel en al je Villa Samson-vragen beantwoorden.

En ook Purina zal je hier aantreffen, net naast de Villa Samsonstand. Zij zetten een heuse geldinzamelactie op ten voordele van Villa Samson. Twee gemotiveerde Purina-teams zullen het tegen elkaar opnemen en zo veel mogelijk geld inzamelen. Ze verkopen Purina-staaltjes aan de bezoekers van de beurs. De winnaar krijgt een dikke knuffel van de Samson-honden. Wat hebben wij het toch getroffen met onze partner!

Over Villa Samson

Villa Samson is een “beestig fijn” gebouw naast het UZ Brussel waar huisdieren en patiënten elkaar onbezorgd kunnen ontmoeten. Een aangename ruimte waar het mogelijk is om de band met het huisdier te onderhouden, het dier te verzorgen, te aaien en ermee te spelen.

Onderzoeken tonen aan dat een huisdier een belangrijke rol speelt in het genezingsproces. Wanneer iemand met zijn lievelingsdier in contact komt, verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. De interactie stimuleert de aanmaak van dopamine en endorfine en elimineert stress. Het zorgt ervoor dat mensen blijven bewegen en uiteraard biedt het dier troost in moeilijke dagen. Kortom, Villa Samson is een beestig medicijn voor patiënten.

Met de steun van Purina

Ook bij Purina beseffen ze dat. Want daar bepaalt hun liefde voor huisdieren alles wat ze doen. Zij begrijpen de band tussen huisdier en baasje, en hoe het leven verrijkt wordt wanneer het gedeeld wordt met een trouwe viervoeter. De onderneming streeft ernaar om huisdierenvoeding verder te ontwikkelen en toonaangevend onderzoek uit te voeren naar het welzijn van huisdieren. Maar hun liefde voor huisdieren gaat ver: ze werken samen met dierenwelzijnsorganisaties en achterhalen wat huisdieren werkelijk nodig hebben. Hun liefde voor dieren is duidelijk, en daarom besloten zij in 2017 om Villa Samson mee op te bouwen. En nu, drie jaar later, zijn ze nog steeds hoofdsponsor van de beestig leuke villa.

Villa Samson - Werelddierendag - 1

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons