Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Aug 27, 2020

Help onze COVID-19-patiënten revalideren


De tweede coronagolf evolueert steeds. Ook in ons ziekenhuis stromen de patiënten nog steeds toe. En dat heeft grote gevolgen. We zien elke dag welke schade COVID-19 aanricht. En dan gaat het niet alleen over de sterftecijfers…

COVID-19-patiënten die op intensieve zorgen liggen, verliezen een groot deel van hun vitale capaciteit en hun spiersterkte. Het virus tast niet alleen hun longen aan, maar sloopt hun hele lichaam. Ze moeten opnieuw leren bewegen, dingen vastgrijpen, stappen en dagdagelijkse handelingen uitvoeren. De weg naar zelfstandigheid is lang en de nood aan intensieve revalidatie is hoog. Maar jij kan ons helpen. Help COVID-19-patiënten revalideren in een warme, sociale omgeving.

Speciaal revalidatiecentrum voor COVID-19-patiënten

Het is onze ambitie om een speciaal revalidatiecentrum voor COVID-19-patiënten op te starten. Tijdens de revalidatiesessies verbeteren deze patiënten hun fysieke toestand en krijgen zij ook de kans om met lotgenoten te praten over hun ervaringen en moeilijkheden. Daarvoor hebben we nog heel wat materiaal nodig. Dat gaat van kleine grijpkegels, halters en weerstandsbanden tot grote fitnessapparaten zoals een crosstrainer of een krachttrainingstoestel. In totaal komt het kostenplaatje neer op zo’n 10.000 euro.

Ons personeel staat opnieuw paraat om in de frontlinie te werken en alle getroffen mannen, vrouwen en kinderen te behandelen. Helaas is het genezingsproces voor vele patiënten er een van lange adem! Hopelijk kunnen wij vandaag op jouw steun rekenen om onze patiënten te helpen revalideren.

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons