Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Oct 23, 2019

€40.000 voor het Paul De Knop-fonds


IMG_6367 (1)

 

Tijdens de wereldpremière van de film 'K2 – een groepsprestatie op de limiet' werd bijna €40.000 opgehaald voor het goede doel. Meer dan 400 genodigden en 20 sponsors zorgden samen voor deze prachtige bijdrage. De opbrengst gaat naar het Paul De Knop-Fonds en een schooltje in Pakistan.

Op vrijdagavond 11 oktober vond de wereldpremière van de film K2 plaats. In de Erasmus Hogeschool van Brussel waren meer dan 400 genodigden getuige van de allereerste screening van deze aangrijpende documentaire.

De film volgt Paul Hegge tijdens zijn beklimming van de K2, de tweede hoogste berg ter wereld, en niet voor niets “Killer Mountain” genoemd. Het verhaal wordt op een eerlijke en directe manier verteld, met beelden en commentaar die door Hegge zelf gefilmd en ingesproken werden. De pure, en soms ook rauwe, vertelling raakte heel wat emotionele snaren bij het publiek en liet hen niet onbewogen.

IMG_6328 (1)

Voorafgaand aan de film genoten de gasten van een pakkend gesprek tussen Paul Hegge (eerste Belg die de top van de K2 bereikte) en Paul De Knop (oud-rector van de VUB en stichter van het Paul De Knop-fonds). Met Marc Noppen (CEO van het UZ Brussel) als moderator bespraken zij de dingen die hen motiveren en drive bezorgen en legden zij de link tussen topprestaties en het bedrijfsleven. Bovendien kon een van de genodigden zich op het einde van de avond de trotse eigenaar noemen van een originele litho van René Magritte. Via een tombola voor het goede doel kon de dame deze mooie prijs in de wacht slepen.

IMG_6237 (1)

De aanwezigen kregen het verhaal te horen van Paul, zijn strijd tegen kanker, en het ontstaan van zijn Paul De Knop-fonds, dat onderzoek naar immunotherapie steunt. Deze therapie levert reeds mooie resultaten op, maar met verder onderzoek moet de efficiëntie nog verhoogd worden. Zo kunnen meer mensen, sneller en betaalbaar uit hun penibele toestand geholpen worden.

Ook u kan een steentje bijdragen en het fonds steunen!
Hier vindt u meer informatie over het Paul De Knop-fonds en hoe u een gift kan doen.

Onder de meer dan 400 gasten waren onder andere genodigden van volgende bedrijven die een positieve impact willen realiseren via hun CSR-programma: Erasmushogeschool Brussel, MSD, Bank J.Van Breda & C°, Fiboca, Humanistisch Verbond, IDEA Consult, JSMC, Hegge NV, NautaDutilh, Prodata Systems, CoachingPlatform, Blanco Blad, De Meuter, FCM Travel Solutions, La Lorraine, Montea, ISS, Telenet Business, ING, Team Belgium, BNP Paribas Fortis en Securitas. We willen deze bedrijven en hun gasten uitdrukkelijk bedanken voor hun hartverwarmende steun!

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons