Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
May 14, 2020

Wat deed het UZ Brussel met jouw corona-gift?


UZ Brussel - Corona zorgverleners - beschermende kledij

 

Jullie steunden het UZ Brussel massaal in haar strijd tegen corona. Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie een gift deden aan ons Universitair Ziekenhuis. Op korte tijd ontving de UZ Brussel Foundation meer dan 60.000 euro aan donaties via onze online actiepagina. We vertellen jullie wat we gedaan hebben met die giften, maar ook wat we nog móeten doen. En we vergasten jullie op een primeur!

 

Villa Samson werd een rustoord voor medewerkers

Villa Samson zet normaal zijn deuren open voor de patiënten van het UZ Brussel. Jonge en oudere patiënten komen er genieten van een moment met hun trouwe huisdier. Of ze volgen therapie met dieren; met de bobtails bijvoorbeeld, of met Misty, Luna en Chris.

Maar de afgelopen weken was dat net iets anders. De lockdown bracht het land tot stilstand. De deuren van onze beestig leuke villa bleven dicht en de bezoeken van patiënten werden geannuleerd. Maar we bleven niet bij de pakken zitten…

In sneltempo werd Villa Samson een rustpunt voor zorgverleners die het even moeilijk hadden. Want deze zorgkundigen hebben een zware taak, met veel verantwoordelijkheid. En Covid-19 maakt die taak nog zwaarder. Ook de angst voor de eigen veiligheid en die van familieleden speelt mee. Gelukkig konden ze rekenen op Villa Samson. En dat kunnen ze nog steeds. Medewerkers die er nood aan hebben krijgen hier psychologische ondersteuning. Een gesprek met een professional haalt veel druk van de schouders. En de zorgverleners hervinden hun energie voor de volgende strijd.

Dit project heeft jouw hulp nog steeds nodig. Steun ons op onze online actiepagina!

Lees verder onder de foto's.

Corona_uz_brussel_foundation_chris_de_katerCorona_uz_brussel_foundation_villa_samson_zentuin

Immuniteitstesten voor zorgverleners

Het UZ Brussel voert een Covid-19 studie uit op al haar medewerkers. Via een bloedafname wordt de aanwezigheid van antilichamen voor het virus onderzocht. De antilichamen worden door het afweersysteem aangemaakt nadat het lichaam in contact is geweest met het virus.

In functie van de resultaten zullen we immune zorgverleners inzetten op de meest risicovolle Covid-afdelingen. En zullen we patiënten een veiligere omgeving bieden. Bovendien verschaffen de testresultaten belangrijke inzichten in de corona-epidemie. We kunnen dan beter inschatten hoeveel percent van de bevolking immuun is en hoe groot het risico op een nieuwe uitbraak is.

Dit project heeft jouw hulp nog steeds nodig. Steun ons op onze online actiepagina!

Lees verder onder de foto.

fusion-medical-animation-Corona-virusUZ Brussel Foundation - test bloedafname

PRIMEUR: Onderzoek naar Covid-19 in tranen

Er zijn sterke vermoedens dat ook tranen een belangrijke rol spelen in deze pandemie. De eerste dokter in China die waarschuwde voor het coronavirus ... was een oogarts. Hij raakte besmet door een patiënt en overleed enkele weken later.

Er zijn twee hypotheses. De eerste zegt dat het coronavirus zich verspreidt via tranen. De tweede zegt dat tranen antistoffen bevatten tegen het coronavirus. Er bestaan nog niet zoveel studies over de link tussen COVID-19 en tranen. Maar de kennis van deze materie kan een belangrijk stuk van de puzzel zijn in de strijd tegen corona. En wij vinden het belangrijk genoeg om deze piste te onderzoeken.

Daar hebben we jouw hulp voor nodig. Lees meer over dit onderzoek en steun ons op onze online actiepagina!

 

 

Foto’s door Gustavo Fring en Fusion Medical Animation.
parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons