Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
May 13, 2020

Lions Club Brussel Hoofdstad schenkt 5.000 euro


VR-bril-met-smartphone

De Lions Club Brussel Hoofdstad schenkt 5.000 euro aan het Ridderfonds en de dienst Intensieve Zorg Kinderen, om beter te voorzien in Virtual Reality-toepassingen. Deze helpen bij de pijnbestrijding van jonge patiënten.

 

De gulle gift van de Lions Club Brussel Hoofdstad gaat naar het Ridderfonds en de dienst Intensieve Zorg Kinderen (ook wel PICU of Pediatric Intensive Care Unit genoemd). Beide zijn een onderdeel van het Kidz Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

De UZ Brussel Foundation wil de Lions Club Brussel Hoofdstad van harte bedanken! Zij hebben het hart op de juiste plaats, en belichamen ons motto: People Helping People.

Wat doet het UZ Brussel met de gift van de Lions Club?

De schenking maakt het mogelijk om beter te voorzien in Virtual Reality-toepassingen. Deze worden dan ingezet als pijnbestrijding bij de jongere patiënten van het UZ Brussel.

Onderaan het artikel kan je zo een VR-toepassing aan het werk zien. De kleine Finn komt elke vrijdag langs voor therapie. Dan wordt een infuus ingebracht. Voor de jongen is dat telkens een verschrikking, want Finn heeft een panische angst voor naalden. Maar met de VR-bril gaat het prikken wonderbaarlijk beter. Want zodra Finn de VR-bril opzet, belandt hij in een andere wereld.

Wat doet de Lions Club Brussel Hoofdstad?

Logo Lions Club Brussel HoofdstadDe Lions Club is een serviceclub. Dat is een vrijwillige non-profitorganisatie waarvan de leden elkaar regelmatig ontmoeten om liefdadigheidswerk te doen. Ze werven bijvoorbeeld middelen voor andere organisaties. Het motto van de Lions Club is dan ook: "Men gaat niet heel ver, als men helemaal niets doet voor iemand anders".

Lions Club Brussel Hoofdstad ontving op 28 maart 1981 zijn charter als 150ste club van het District 112 en als eerste Nederlandstalige Lions Club te Brussel. Kijk voor meer informatie op de website van de Lions Club Brussel.

 

Filmpje van de VR-toepassing

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons