Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Apr 14, 2020

#ClapAndAct steunt 5 universitaire ziekenhuizen


ClapAndAct

Onder de noemer #ClapAndAct roept het UZ Brussel, samen met vier andere universitaire ziekenhuizen, op om hun academische missie te ondersteunen. Door de coronacrisis verschuift deze missie naar de achtergrond en komt de toekomst in het gedrag. Klappen én steunen, dat is de boodschap.

 

Elke avond betuigt de bevolking collectief hun steun aan het medisch personeel met een warm applaus. Hartelijk dank daarvoor! Want dit betekent veel voor het zorgpersoneel.

Maar naast applaus, hebben we ook nood aan actie. Dus we stellen voor om nog iets extra te doen.

De academische missie in gevaar

Ziekenhuizen doen er alles aan om deze gezondheidscrisis zonder weerga aan te pakken: in het hele land worden zo veel mogelijk gezondheidswerkers ingezet om de noodsituaties en de toestroom van patiënten aan te pakken.

De focus ligt voornamelijk hierop, waardoor de academische missies van onze universitaire ziekenhuizen op de achtergrond komen. Maar ontwikkeling van state-of-the-art zorg, onderzoek, onderwijs en innovatie zijn essentieel. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheidszorg van de toekomst.

Jouw steun maakt het verschil

Jij kunt ons helpen bouwen aan een betere toekomst! Doe een gift en steun een ziekenhuis naar keuze, zoals het UZ Brussel. Bedankt voor jouw steun.

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons