Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Mar 25, 2020

Villa Samson ondersteunt medewerkers UZ Brussel tijdens coronacrisis


Chris in Villa Samson tijdens de coronacrisis

 

Vicky en Obie

Dag lieve vrijwilligers, patiënten en sympathisanten van Villa Samson.

Ik hoop dat jullie het allemaal goed stellen. Met Villa Samson, met de poezen en met mij gaat het goed.   

Het lijkt zo onwezenlijk wat er de laatste dagen allemaal gaande is. In deze chaos is het niet voor de hand liggend om een ‘balans’ te vinden. Het was voor mij ook een uitdaging. Thuis werken in plaats van op mijn geliefde werkplek. Man en kinderen 24/24 in de buurt. 
Voor anderen gaat de nieuwe situatie soms gepaard met een plotse eenzaamheid. Een vreselijke stilte. Voor hen betekent een sms’je, een telefoontje, een WhatsAppje heel veel. 

Villa Samson als rustpunt

Vorige week kreeg ik de vraag om ‘onze Villa Samson’ open te stellen als ‘rustpunt’ voor de medewerkers van het ziekenhuis. Zoals wij weten is de locatie van Villa Samson buiten het ziekenhuis een groot voordeel. Efkes uit dat ziekenhuis.

Nu kunnen de medewerkers hier op adem komen, buiten de muren van het ziekenhuis. Uit ervaring weten wij allemaal hoe de aanwezigheid van dieren een rustgevend effect heeft op mensen. Hoe jong en oud tot rust komen in het bijzijn van de dieren.

We zijn onmiddellijk op de kar gesprongen om Villa Samson hiervoor operationeel te maken. Vandaag is Villa Samson officieel ‘open’ voor de werknemers. Dit wordt geleid door Dr. Karen Pien en de psychologen Iris Deblauwe en Eva Van Bocxlaer uit het ziekenhuis.

Initiatieven binnen het UZ Brussel

Ik ben ontroerd en trots dat Villa Samson hier een cruciale rol kan spelen. Ondertussen zijn er ook veel activiteiten binnen de UZ Brussel Foundation opgezet. Het is hoopgevend om te zien hoeveel mensen ons steunen, financieel en met materialen. We hebben een actiepagina opgezet op onze website, waar mensen online donaties kunnen doen. Je kunt hier ook een persoonlijke bericht geschreven door Prof. Dr. Marc Noppen vinden.

Jullie kunnen ons hierbij helpen! Deel dit binnen jullie netwerk. Naast fondsen voor onze mooie projecten, zoals Villa Samson en De Appeltuin (die nodig blijven), zijn er ook fondsen nodig voor de onverwachte uitgaven voor het ziekenhuis. Zoals nu, door de coronacrisis.

Als er activiteiten zijn waarvoor we jullie hulp nodig hebben dan zal ik dit zeker delen. Tijdens de dagelijkse update van het ziekenhuis hoorde ik dat ze nog steeds nood hebben aan maskers en schorten. Vooral FP2- en FP3-maskers. Als iemand in zijn netwerk connecties heeft en er beschikbaar kan stellen, laat het ons weten.

Boodschap van hoop

Ik wil eindigen met een berichtje van hoop, dat ik gisteren las.

Zou het kunnen zijn…
Dat na de chaos en de strijd van deze tijd,
Een nieuwe wereld wordt geboren.
Dat na de angst en de onzekerheid, de liefde en waardering voor elkaar en de aarde terugkeert.
Zou het kunnen zijn…
Dat het zo moet zijn,
Opdat de liefde wederkeert.

Zorg goed voor jezelf, jullie gezin en jullie viervoeters! 

Beestige groetjes,

Vicky en Obie 

Chris

Katten Villa Samson

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons