Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Mar 9, 2020

Vzw Joséphine organiseert spetterende benefiet


benefiet_vzw_joéphine

 

Afgelopen zaterdag vond de negende editie van de benefiet van vzw Joséphine plaats. De wondermooie avond was voorzien van alle pracht en praal. Villa Samson en het Ridderfonds van de UZ Brussel Foundation zijn bij de geselecteerde projecten die in 2020 steun zullen ontvangen van de vzw.

Al negen jaar op rij organiseert vzw Joséphine een benefietavond. En elk jaar is die avond een beetje gegroeid en een beetje spectaculairder geworden. Ook dit jaar was het een luisterrijke editie, met maar liefst 630 aanwezigen. Bovendien kon er genoten worden van verschillende acts en optredens die de avond mee tot een succes maakten. ​

Een meisjeskoor uit Leuven bracht een tedere versie van bekende nummers. Onderaan dit artikel kan je dit in een filmpje bekijken. Een spetterende band trok de dansavond op gang met enkele swingende nummers.

Met deze avond wou vzw Joséphine een boodschap brengen van hoop, menselijke hulp en grote solidariteit. En dat is gelukt!

Over vzw Joséphine

De vzw uit Brussel heeft een duidelijke missie: ouders of naaste familieleden met minderjarige kinderen, die getroffen zijn door een zware en lang aanslepende ziekte of aandoening, financieel, moreel en maatschappelijk bijstaan in de behandeling van deze ziekte of aandoening. Alsook instellingen en verenigingen van welke aard of oorsprong ook, die zich voor ditzelfde doel inzetten, hierin financieel ondersteunen.

Dit doen ze onder andere door hun jaarlijkse benefiet te organiseren, maar ze rekenen ook op giften van verenigingen en particulieren.

Een airco voor Villa Samson

Dit jaar werden opnieuw projecten van de UZ Brussel Foundation gekozen voor ondersteuning. Zoals Villa Samson, de beestig leuke villa naast het UZ Brussel. Hier kunnen gehospitaliseerde patiënten van alle leeftijden genieten van momenten met hun trouwe huisdier. Patiënten zonder huisdier genieten hier van therapie met dieren. Contact met dieren doet immers wonderen voor het genezingsproces.

Er was echter een probleem in Villa Samson: in de zomer was het er snikheet. Vzw Joséphine schonk ons de oplossing in de vorm van een airconditioning-systeem. Zo zal het ook op de warmste dagen aangenaam vertoeven zijn in onze beestig leuke villa.

VR-brillen voor het Ridderfonds

Ook het Ridderfonds van de UZ Brussel Foundation mag zich gelukkig prijzen. Zij zijn een van de gelukkige projecten die steun ontvangen van vzw Joséphine. Binnen het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel, worden VR-toepassingen gebruikt. Bijvoorbeeld om te helpen bij de pijnbestrijding. Dankzij de vzw kan dit project nog verder uitgebouwd worden.

We willen vzw Joséphine van harte bedanken voor hun warme steun! Zij maken het voor ons mogelijk om de beste zorg aan onze patiënten te bieden. Zo werken we allemaal samen aan een warme, healing environment en momenten van patient delight binnen het Universitair Ziekenhuis Brussel.

 

 

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons