Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Mar 4, 2020

Hoe je met CSR een positieve impact kan realiseren


CSR_UZ_Brussel

 

Donderdag 20 februari was de UZ Brussel Foundation voor de eerste keer aanwezig op het evenement CSR Professional of the year 2019, georganiseerd door time4society. Hier ging Caroline Pauwels, onze eigenste rector van de VUB, aan de haal met de award van Nederlandstalige CSR Professional of the Year 2019.

 

Met de jaarlijkse uitreiking van deze award wil time4society leidinggevenden belonen, die binnen hun organisatie echte voortrekkers zijn op vlak van CSR. Caroline Pauwels sprak over haar voortrekkersrol binnen CSR. Over het belang om samen op zoek te gaan naar sociaal, ecologisch en economisch verantwoorde oplossingen. Maar wat is CSR?

Wat is Corporate Social Responsibility?

Corporate Social Responsibility (CSR) Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in het Nederlands, is de verantwoordelijkheid die een onderneming neemt voor de gevolgen en impact van haar activiteiten op de maatschappij en het milieu. Deze verantwoordelijkheid nemen ze door transparant en ethisch te handelen. Eerlijke handel, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn hier enkele sleutelwoorden. Denk bijvoorbeeld aan Purina, een van de meest populaire en vertrouwde merken in dierenvoeding. Deze onderneming levert een positieve bijdrage aan de maatschappij, dankzij een structurele samenwerking met Villa Samson. Elk jaar realiseert Purina een gunstige impact op de samenleving en zo ondernemen zij op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Waarom een CSR-programma?

Steeds meer bedrijven zetten een programma voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op. Het heeft immers verschillende voordelen. Het geeft een enorme boost aan het imago van het bedrijf. Het kan zich (terecht) profileren als ‘warme werkgever’. Wat steeds belangrijker wordt, want klanten kiezen niet langer alleen maar met hun portefeuille. Ook morele kwesties worden al maar vaker in acht genomen.

Bovendien zijn werknemers veel gemotiveerder indien ze trots zijn op het bedrijf waar ze werken. En nieuwe werknemers kiezen sneller voor een onderneming die overeenstemt met zijn of haar principes. In tijden van hoge personeelsverloop is dit een belangrijke factor.

Hoe start je met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Dat is simpel. Kijk even binnen je eigen bedrijf en je vindt meteen enkele mooie initiatieven. Mensen beschikken immers over heel wat meer engagement dan je op het eerste zicht zou denken. En iedereen kan zijn steentje bijdragen binnen een CSR-programma.
Om een grotere impact te hebben, kan je je hele team of zelfs het hele bedrijf mobiliseren om anderen mensen te helpen via jouw programma. 

En dat is nu net wat wij bij de UZ Brussel Foundation toejuichen. Want daar draait het uiteindelijk om: People Helping People.

Binnen de UZ Brussel Foundation hebben we heel wat mooie projecten die jij kan ondersteunen met jouw CSR-programma. Projecten die patiënten en hun familie zo goed mogelijk begeleiden tijdens hun opname in het ziekenhuis. En daar kunnen we jouw hulp zeker bij gebruiken. Een nieuw project opzetten binnen het Universitair Ziekenhuis Brussel is natuurlijk ook mogelijk.

Contact

Wil je graag weten hoe jij een verschil kan maken?

Neem dan contact op met Tanja Maes, (0476/60.27.81 of tanja.maes@uzbrussel.be) de CSR-verantwoordelijke binnen de UZ Brussel Foundation. 

tanja

 

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons