Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Mar 14, 2024

Nieuwe editie van de Paul De Knop Challenge ten voordele van kankeronderzoek


Ter ondersteuning van het onderzoek naar immunotherapie in ons ziekenhuis organiseert de UZ Brussel Foundation op 30 mei de tweede editie van de succesvolle “Paul De Knop Challenge”. Een ludieke en sportieve teambuilding waarbij bedrijven uit diverse sectoren de handschoen tegen elkaar opnemen in de strijd om de felbegeerde prijs: Het Gouden Knopke.

Meer weten? Neem een kijkje op www.uzbrusselfoundation.be/pdkchallenge

Een uniek event met een levensbelangrijk doel

Met de Paul De Knop Challenge 2024 brengt de UZ Brussel Foundation bedrijven uit verschillende sectoren en hun medewerkers samen voor een namiddag die in het teken staat van gezondheid, solidariteit en klinisch wetenschappelijk onderzoek. De deelnemers gaan acht sportieve uitdagingen aan, die op een unieke wijze zorgen voor een krachtige teambuilding én netwerking.

Lees verder onder de foto.

Marc Noppen op fiets

Bovendien steunen de bedrijven hiermee het wetenschappelijk onderzoek van het UZ Brussel. Zo kunnen ook sympathisanten zonder medische opleiding een bijdrage leveren in deze belangrijke strijd tegen kanker.

Na afloop van de sportiviteiten worden de deelnemers onthaald op de ‘Après-Challenge’, waar ze genieten van een verrassingsact en een feestelijke afsluiter waarop we de winnaar samen vieren!

Meer weten? Neem een kijkje op www.uzbrusselfoundation.be/pdkchallenge

Steun kankerbestrijding!

Om wetenschappelijk onderzoek alle kansen te geven zijn middelen nodig. Veel middelen. Wil jij ook graag jouw steentje bijdragen? Dat kan! Vraag jouw bedrijf om deel te nemen aan deze unieke teambuilding. Meer info en inschrijvingen via www.uzbrusselfoundation.be/pdkchallenge.

Lees verder onder de foto.

Groepsfoto actief

Een waardevol voortbestaan

Kort na zijn mandaat kreeg echtgenoot, vader en oud VUB-rector Paul De Knop de diagnose van melanoomkanker.

Gedurende zijn ziekteverloop onderging Paul behandelingen aan het UZ Brussel. Hij bood hierbij zijn behandelende arts, prof. dr. Neyns, aan om te helpen bij het vergaren van middelen voor de voortzetting van diens onderzoek naar immunotherapie via de oprichting van het Paul De Knop Fonds. Dit initiatief, gedreven door de wens om anderen te helpen, illustreert Pauls vastberadenheid en betrokkenheid met zijn medemens.

Het is intussen bijna twee jaar geleden dat de VUB-gemeenschap afscheid moest nemen van Paul. Om zijn herinnering levend te houden en een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar kanker organiseert de UZ Brussel Foundation voor de tweede keer de 'PDK Challenge'.

UZ Brussel Foundation - Paul De Knop - Kankerbestrijding

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons