Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Dec 12, 2023

Vzw STISA schenkt speelgoed aan De Appeltuin


De jonge patiëntjes van De Appeltuin amuseren zich sinds kort met nieuw speelgoed dankzij vzw STISA. Samen met bv’s Lorenzo Staelens, Kelly Pfaff, Joost Zwegers, Celine en Michiel en profvoetballers Maxime Wenssens en Nathan Huygevelde van voetbalclub Union SG overhandigde de vzw speelgoed en een nieuwe airhockeytafel voor de leer- en speelruimte van het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

Het was een feestelijke dag! Eén die werd ingezet met een dank- en welkomstwoordje van de medewerkers van De Appeltuin, de leer- en speelomgeving van het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. Nadien spraken de gasten hun bewondering uit voor De Appeltuin en de vzw.

Lees verder onder de foto.

IMG_3314

Tijdens deze verwelkoming stonden de jonge patiëntjes natuurlijk te trippelen van ongeduld, want ze wisten maar al te goed wat nadien volgde: de overhandiging van nieuw speelgoed, waaronder een prachtige airhockeytafel. Er volgde een mini-toernooi tussen de patiëntjes en de aanwezige vrienden van De Appeltuin. Het werd even spannend, maar de jonge patiëntjes kwamen als winnaar uit de bus. Zelf de profvoetballers van Union SG konden ze de baas.

Later op de namiddag genoot iedereen van lekkere wafeltjes! Daarmee kwam er een einde aan een dag vol plezier en avontuur. We willen vzw STISA, de bv’s en Union SG hartelijk bedanken voor hun hartverwarmende steun! Dankzij jullie bezoek verscheen er een grote glimlach op de gezichten van de jonge patiëntjes van het UZ Brussel.

Over De Appeltuin

De Appeltuin is de leer- en speelruimte van het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. Deze warme, kindvriendelijke plek biedt gehospitaliseerde kinderen de normale structuur die een kind mist in een ziekenhuis. Dankzij multidisciplinaire therapie wordt leerachterstand beperkt en revalidatie gestimuleerd. Kinderen kunnen hun ziekenhuiskamer verlaten en met lotgenootjes spelen. Ze vergeten hun ziekte en zijn even terug kind.

De werking van De Appeltuin is voor een groot deel afhankelijk van giften. Jouw steun maakt een groot verschil voor heel wat zieke kinderen. Meer info en schenken: uzbrusselfoundation.be/appeltuin

Over vzw STISA

Vzw STISA is een initiatief van Stijn De Bruycker. Hij verzamelt nieuw speelgoed voor zieke kinderen die een specifieke zorg nodig hebben. Hij is er rotsvast van overtuigd dat kinderen de toekomst zijn en dat ieder kind recht heeft op plezier en speelgoed. Daarom steunt de vzw het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel, en De Appeltuin.

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons