Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Jun 8, 2023

Herbeleef de spetterende apotheose van de #PDKCC


Het beloofde een prachtige avond te worden. Een waardig hoogtepunt van een succesvolle eerste editie van de Paul De Knop Container Challenge. En het voorbereide spektakel en de aanwezige gasten losten de hoge verwachtingen meteen in!

Terwijl de avond op gang werd getrapt met een heerlijk hapje en een welverdiend drankje, genoten de gasten van enkele sfeervolle beelden van de sportende teams. Even later namen prof. dr. Noppen (CEO UZ Brussel), prof. dr. Neyns (arts van Paul De Knop) en Sam De Knop (zoon van Paul De Knop) het woord op het podium. Tijdens een pakkend gesprek haalden ze herinneringen op aan Paul, en onderstreepten ze het levensnoodzakelijk belang van wetenschappelijk onderzoek naar immunotherapie en de essentiële steun voor dit onderzoek. Er volgde een tombola met prachtige prijzen, een spannende prijsuitreiking en een wervelend optreden van Boogieboy.

Kon je er niet bij zijn, en wil je ontdekken wat je gemist hebt? Of was je erbij, en wil je de avond herbeleven? Dat kan! Bekijk de prachtige fotoreportage op www.uzbrusselfoundation.be/pdkcc.

Lees verder onder de foto.

1

 

En de winnaar is…

Tijdens de feestelijke viering werden drie prijzen uitgereikt. Enkele van de meest markante momenten kwamen in aanmerking om een ‘Glazen Knopke’ te winnen. De prijs ging uiteindelijk naar een team van Medtronic, voor een uitzonderlijke passage van Louke De Knop op de Monkeybars. Je kunt alle markante momenten herbekijken op www.uzbrusselfoundation.be/pdkcc.

De sporter die de meest indrukwekkende individuele prestatie neerzette, ontving eveneens een ‘Glazen Knopke’. Yati De Knop was de welverdiende winnaar van deze award. Haar persoonlijke score op verschillende oefeningen stak er met kop en schouders bovenuit.

De hoofdprijs, het ‘Gouden Knopke’, werd uitgereikt aan het beste team van de Paul De Knop Container Challenge. Van de meer dan 90 deelnemende teams, namen drie van de beste het tegen elkaar op in een spannende finale. Team Doomed Spartans Crossfit behaalde een score van 2.050 punten, team Jansen Raket behaalde 4.987 punten, maar team The All Stars oversteeg zichzelf met een monsterscore van 5.630 punten. Zij zijn de trotse winnaars van dé hoofdprijs van de PDKCC 2023.

Lees verder onder de foto.

112

 

Een dikke proficiat aan alle finalisten en winnaars! We zijn ook alle deelnemers ontzettend dankbaar voor hun uitzonderlijke motivatie, enthousiasme en steun. En daarnaast willen we alle vrijwilligers bedanken die de Paul De Knop Container Challenge en de prachtige apotheose mogelijk hebben gemaakt!

Lees verder onder de foto.

117

 

Over het Paul De Knop Fonds

Kort na de beëindiging van zijn mandaat als rector van de Vrije Universiteit Brussel kreeg wijlen prof. Paul De Knop de diagnose dat uitgezaaide melanoomkanker werd vastgesteld. Tijdens zijn behandeling in het UZ Brussel kwam hij in contact met prof. dr. Bart Neyns, diens onderzoeksteam en immunotherapie. Sindsdien zette Paul De Knop zich met hart en ziel in om het onderzoek van prof. dr. Bart Neyns te steunen en richtte hij het Paul De Knop Fonds op.

Onder deze vlag zette Paul De Knop acties op in samenwerking met de UZ Brussel Foundation en de VUB, om geld in te zamelen voor het onderzoek naar immunotherapie. Ondertussen hebben we afscheid moeten nemen van Paul, maar zijn fonds blijft bestaan volgens zijn uitdrukkelijke wens. Vandaag levert Paul dus nog steeds een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen kanker.

 

Steun immunotherapie

Ook jij kunt nog steeds het verschil maken voor immunotherapie. Doe nu een gift op rekeningnummer BE75 3630 9458 5851 met vermelding ‘immunotherapie’, of via deze link.

TIP: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering! Zo kost jouw gift van 40 euro in werkelijkheid maar 22 euro.

 

Met de steun van

De eerste editie van de Paul De Knop Container Challenge en de apotheose waren enkel mogelijk dankzij de steun van enkele gewaardeerde partners, zoals Strongbox en de Nationale Loterij.

Daarnaast willen we ook Vander Zijpen, The Java Coffee Company, Thrive, Standaard Boekhandel, FCM Travel, Live Is Live, Pro League en Villa Samson bedanken!

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons