Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Apr 24, 2023

UZ Brussel CEO en directieleden lanceren Paul De Knop Container Challenge ten voordele van kankeronderzoek


Ter ondersteuning van kankeronderzoek organiseert de UZ Brussel Foundation van 24 april tot 28 mei de "Paul De Knop Container Challenge". De uitdaging omvat het uitvoeren van 12 verschillende sportoefeningen aan een container van Strongbox, gaande van pull-ups, boogschieten tot monkeybars. Teams van drie of vier personen zullen strijden om de beste resultaten te behalen. Iedereen is welkom om deel te nemen! Vandaag gaven UZ Brussel CEO prof. Marc Noppen en directieleden Vera Vertessen, Olivier Naeyaert en Jan Van Raes het goede voorbeeld tijdens de kick-off.

Waarom de Paul De Knop Container Challenge?

In de zomer van 2022 overleed prof. Paul De Knop, echtgenoot, vader en gewezen VUB-rector aan de gevolgen van melanoomkanker. Gedurende zijn mandaat was Paul een inspirator en facilitator voor velen. Zo was hij onder meer de bezieler van het ‘topsport & studie’ project dat studenten aan de VUB (en in België) voor het eerst de kans gaf om hun sportieve ambities na te streven in combinatie met een academische studie. Na zijn diagnose lanceerde hij een gelijknamig fonds ten voordele van het onderzoek naar immunotherapie van prof. Bart Neyns aan het UZ Brussel. 

Van 24 april tot 31 mei organiseert de UZ Brussel Foundation de ‘Paul De Knop Container Challenge’ op de Brussels Health Campus in Jette. Gedurende deze periode doet de zone naast de hoofdingang van het ziekenhuis dienst als sportief strijdtoneel. Strongbox, partner van het event, voorziet een container uitgerust voor 12 verschillende sportoefeningen. Met deze actie wilt de UZ Brussel Foundation het belang van kankeronderzoek onderstrepen en een bijdrage leveren aan het Paul De Knop Fonds.

Vandaag gaf het directiecomité van het UZ Brussel de aftrap. CEO prof. Marc Noppen, algemeen beheerder Olivier Naeyaert, HR directeur Jan Van Raes en Vera Vertessen directeur patiëntenzorg, zetten hun beste beentje voor. Jean-Marie Pfaff, ambassadeur van de actie, was eveneens aanwezig voor het startschot.

Wat houdt het concreet in?

De uitdaging is simpel. In hun respectievelijke timeslots zullen wisselende teams van drie of vier deelnemers trachten deze oefeningen zo goed mogelijk af te leggen. De geleverde prestaties worden opgenomen en toegevoegd aan een ranking. De beste teams nemen het op het einde van de maand tegen elkaar op in een finale. Deze wordt gefilmd en vertoond op de afsluitende apotheose van 31/05. Iedereen kan een team samenstellen en zich inschrijven.

Om een bijkomende waarde aan de deelname te geven en een zo breed mogelijke doelgroep van deelnemers aan te spreken, worden sommige slots voorzien van een ‘captain’. Lees, een topsporter of bekende persoonlijkheid die als vierde man of vrouw het team zal vervoegen en bijstaan in haar sportieve prestatie. Zelfs twee ministers, Benjamin Dalle en Tinne Van Der Straeten, bevestigden reeds hun deelname.

Inschrijvingen

Iedereen kan zich inschrijven, als particulier of bedrijf. We bieden bedrijven een ‘Corporate Package’. Hierbij ontvang je drie timeslots op de Paul De Knop Container Challenge, visibiliteit via de kanalen van de UZ Brussel Foundation en gratis toegang voor alle deelnemers tot de apotheose van 31 mei. Meer info over de inschrijvingen via: www.uzbrusselfoundation.be/pdkcc

1

2

3

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons