Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Apr 20, 2023

Ook patiëntjes van het KidZ Health Castle genoten van Buitenspeeldag


Buiten spelen is belangrijk voor kinderen. Op 19 april hebben we dat nog eens in de verf gezet tijdens de Buitenspeeldag. In heel Vlaanderen en Brussel kwamen kinderen buiten om te spelen en te ravotten. Ook de kinderen die opgenomen zijn in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

Een Buitenspeeldag voor jonge patiëntjes is broodnodig, maar vergt wel wat voorbereiding. Daarom sloegen De Appeltuin, Villa Samson en Joetz de handen in elkaar. De begeleiders van deze mooie projecten werkten een programma uit op maat van de jonge patiëntjes.

Samen met ouders, broers en zussen konden de patiëntjes de hele dag lang genieten van een reusachtig springkasteel, een junior verkeerspark onder begeleiding van échte politieagenten en allerlei volksspelen. Daarnaast hadden de begeleiders ook enkele hoogtepunten gepland doorheen de dag. Zo kwamen de alpaca’s Diego en Caramel op bezoek voor een hele namiddag vol knuffelplezier en sloten we de dag af met een betoverende goochelshow.

We mochten meer dan 100 gasten verwelkomen. Dankzij de inzet van de begeleiders, de steun van donateurs en het enthousiasme van ouders en patiëntjes werd het een geweldige dag. We willen iedereen ontzettend bedanken. Tot volgend jaar!

Over De Appeltuin

De Appeltuin is de leer- en speelruimte van het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. Deze warme, kindvriendelijke plek biedt gehospitaliseerde kinderen de normale structuur die een kind mist in een ziekenhuis. Dankzij multidisciplinaire therapie wordt leerachterstand beperkt en revalidatie gestimuleerd. Kinderen kunnen hun ziekenhuiskamer verlaten en met lotgenootjes spelen. Ze vergeten hun ziekte en zijn even terug kind.

Over Villa Samson

In Villa Samson stimuleren we genezing door contact tussen mens en dier mogelijk te maken. In onze beestig leuke Villa kunnen gehospitaliseerde patiënten genieten van een moment met hun trouwe huisdier. Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, is het een plek waar genezing wordt gestimuleerd via therapie met dieren. De Villa is een warme, huiselijke plek net naast het UZ Brussel. Een bezoek aan Villa Samson is volledig gratis voor jong en oud.

Steun de projecten van de UZ Brussel Foundation

De projecten van de Foundation, zoals De Appeltuin en Villa Samson, zijn volledig gratis voor patiënten. En dat willen we zo houden! Daarom rekenen we op de warme steun van donateurs. Elke gift draagt bij tot de menselijke, zorgzame omgeving in het UZ Brussel. Doe een gift op rekeningnummer BE75 3630 9458 5851 met vermelding van jouw gekozen project, of via deze link: ik steun De Appeltuin of ik steun Villa Samson.

TIP: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering! Zo kost jouw gift van 40 euro in werkelijkheid maar 22 euro.

Villa Samson en De Appeltuin - Buitenspeeldag - FB - 1

Villa Samson en De Appeltuin - Buitenspeeldag - FB - 2

Villa Samson en De Appeltuin - Buitenspeeldag - FB - 3

Villa Samson en De Appeltuin - Buitenspeeldag - FB - 4

Villa Samson en De Appeltuin - Buitenspeeldag - FB - 5

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons