Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Feb 15, 2023

Steun de slachtoffers van de aardbeving in Turkije


Begin deze maand vond een zware aardbeving plaats in Zuid-Turkije en Noord-Syrië. Het gebied heeft NU nood aan medisch materiaal, medicatie en andere hulpgoederen. Dankzij jouw steun kunnen we snel extra medisch materiaal ter plaatse krijgen.

Je zag de hartverscheurende beelden op tv: de ravage is groot, de menselijke tol is loodzwaar. Ziekenhuizen zijn vernield. Duizenden slachtoffers wachten urenlang op medische hulp. Levensbedreigende infecties loeren om de hoek. Eén ding is zeker. Er moet internationale hulp komen!

Op vraag van B-FAST heeft het UZ Brussel mensen gedetacheerd. Zo is professor dokter Gerlant van Berlaer, spoedarts in ons ziekenhuis, in Turkije met een verkenningsteam. Zijn eerste verslag uit het getroffen gebied deed ons beseffen dat we een versnelling hoger moeten schakelen! We horen de noden, en willen méér doen. NU. Daarom rekenen we in dit kritieke moment op jouw steun! Want dankzij jouw gift kunnen we snel extra medisch materiaal ter plaatse krijgen!

UZ Brussel Foundation - Aardbeving - Banner - 728 x 90

Hoe maakt jouw steun het verschil, in zo’n groot gebied?

In een crisissituatie moet je harde keuzes maken. Je kunt helaas niet het hele rampgebied te hulp schieten. Daarom werd gefocust op één zwaar getroffen regio: Kırıkhan, in de provincie Hatay, in het zuiden van Turkije. Daar is de nood het hoogst; daar zal jouw steun snel een groot verschil maken.

Hoe weet ik of mijn geld goed terecht komt?

Dokter van Berlaer van het UZ Brussel is al ter plaatse; hij heeft de streek verkend en lichtte ons in. Binnenkort vertrekt ook Nilgün Kizilmese, zij is klinisch apotheker voor o.a. de dienst Oncologie. Mevrouw Kizilmese kent de streek én de situatie: “Sommige levensbelangrijke medicatie is ginds onbeschikbaar. Vaak is er ook geen zuiver drinkwater. Zonder propere publieke toiletten neemt het infectierisico toe. Mensen slapen er op straat, terwijl de temperaturen ’s nachts onder nul zakken. De nood is hoog …”

Jouw steun wordt automatisch verdubbeld!

Intussen kregen we al bijzonder nieuws van de directeur van een bevriend bedrijf. Dit bedrijf wil de steun die UZ Brussel van jou krijgt verdubbelen. Een voorbeeld: schenk je 30 euro, dan is die meteen 60 euro waard!

Het gebied heeft NU nood aan medisch materiaal, medicatie en andere hulpgoederen. Bij een humanitaire ramp is elke seconde van belang. Schenk daarom vandaag nog, alstublieft! Steun met een gift via deze pagina of op rekeningnummer BE75 3630 9458 5851 met vermelding 'Aardbeving'.

TIP: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering! Zo kost jouw gift van 40 euro in werkelijkheid maar 22 euro.

Foto: VOA - Onur Erdoğan

UZ Brussel Foundation - Aardbeving

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons