Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Jan 12, 2023

Nieuw speelgoed voor De Appeltuin dankzij werknemers ExxonMobil


De Appeltuin is de speel-en leerruimte van het KidZ Health Castle. Deze plek, waar jonge patiëntjes weer even kind kunnen zijn, is weer wat leuker geworden dankzij een prachtige gift van de medewerkers van ExxonMobil!

Enkele medewerkers in het regionale hoofdkantoor van ExxonMobil in Machelen-Diegem zijn de drijvende kracht achter een liefdadigheidsbeweging: Up with Children. Onder deze vlag zetten ze interne acties op om fondsen in te zamelen voor organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen. Deze keer waren de kindjes van De Appeltuin de gelukkige begunstigden van dit mooie initiatief. Ze ontvingen een hele lading speelgoed, waar ze zich naar hartenlust mee kunnen amuseren. We zijn de vrienden van Up with Children dan ook ontzettend dankbaar!

Het belang van De Appeltuin

Voor vele jonge patiënten gaat een opname in het ziekenhuis gepaard met gevoelens van onzekerheid en stress. Daarom is er De Appeltuin: een warme en gemoedelijke plek in het ziekenhuis die tracht de opname van deze patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Kinderen kunnen hier onder meer terecht om tijd door te brengen met familie, maar ook voor schoolbegeleiding, creatieve therapie en speelmomenten met lotgenootjes. Deze veilige ruimte is een belangrijke bron van rust, die zeer welkom is gedurende een vaak uitdagende hospitalisatie.

Over ExxonMobil

ExxonMobil, een van de grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijven, is binnen de Benelux actief in de raffinage en de chemische industrie. In België ondersteunt ExxonMobil uiteenlopende organisaties en projecten op het gebied van educatie, veiligheid, gezondheid en milieu. Ze ondersteunen o.a. programma’s die de keuze voor een wiskundige en wetenschappelijke opleidingen stimuleren.

UZ Brussel Foundation - De Appeltuin - ExxonMobil

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons