Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Dec 7, 2022

Uniek schilderij vereeuwigt samenwerking bedrijfspartners en UZ Brussel Foundation


Verschillende belangroepen uit de zorgsector sloegen de handen in elkaar om de unieke missie van de UZ Brussel Foundation en de levensreddende samenwerking tussen diverse partijen op doek vast te leggen. Het resultaat van een creatieve dag in het UZ Brussel is een warm en krachtig schilderstuk en een inspirerend video-naslagwerk.

De UZ Brussel Foundation heeft een unieke zorgmissie (zie verderop). Met de hulp van bedrijfspartners, patiënten, erflaters, zorgverleners en wetenschappers werd die missie op doek vereeuwigd. Een hele dag lang lieten verschillende genodigden, jong en oud, hun creativiteit los met borstel en verf.

Het resultaat van deze artistieke dag, een prachtig schilderij, symboliseert de krachtige samenwerking tussen zorgverleners, bedrijfspartners en donateurs en toont de mooie zaken die samen verwezenlijkt worden ten voordele van patiënten en hun familie. Het kleurrijke schilderij is te bewonderen in het KidZ Health Castle van het UZ Brussel. Daar inspireert het patiënten, bezoekers en collega’s.

Met de warme steun van partners

Tijdens de dag werden gezanten van verschillende ondernemingen verwelkomd. Elk van deze partners draagt op een unieke manier bij aan het welzijn van patiënten, en zoekt actief mee naar manieren om de bestaande samenwerkingen te bestendigen en uit te breiden. We zijn Voka, Amgen, Randstad, Smartphoto, Medtronic, Purina, SGS en andere partners dan ook ontzettend dankbaar voor hun levensreddende steun.

Door de globale gebeurtenissen en de financiële impact op de zorgsector is de nood aan daadkrachtige partners groter dan ooit. Dat beseffen ook prof. dr. Noppen, CEO van het UZ Brussel, en Hans Maertens, CEO van Voka. Als vertegenwoordiger van het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen deelt die laatste een duidelijke oproep: “Het is hartverwarmend om hier vandaag bij de UZ Brussel Foundation te zijn. Ik roep onze ondernemingen dan ook op om aan Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen (VMO) te doen en de UZ Brussel Foundation en haar projecten te steunen!”

VIDEO: Een terugblik op een inspirerende dag

Het artistieke avontuur werd door een filmcrew vastgelegd. Het resultaat is een bezielend filmpje dat de UZ Brussel Foundation en haar partners met veel plezier delen met de wereld.

 

Over de UZ Brussel Foundation

De UZ Brussel Foundation brengt donateurs, zorgverleners, bedrijfspartners en wetenschappers samen om méér te bereiken. De inspanningen van de UZ Brussel Foundation leiden tot hoogwaardige en innovatieve zorg voor elke patiënt. Zo vervult de organisatie een belangrijke maatschappelijke rol. Dankzij de steun van donateurs en partners wordt innovatief wetenschappelijk onderzoek gevoerd. Deze onderzoeken leiden tot nieuwe inzichten en mogelijkheden, in de vorm van medicatie, nieuwe chirurgische technieken en interdisciplinaire zorgprocessen. Daarnaast faciliteert de Foundation verschillende, unieke zorgprojecten, die bijdragen aan de bouw van een warme, healing environment voor patiënten en hun families in het universitair ziekenhuis in Brussel.

Interesse in een samenwerking? Neem contact via foundation@uzbrussel.be.

Werp een blik op enkele sfeerfoto’s gemaakt tijdens het artistiek avontuur. Met dank aan Fé Riské om de eerste penseeltrekken op doek te zetten.

2

4

5

8

12

13

14

15

 

 

 

 

 

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons