Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Nov 18, 2022

Villa Samson viert haar vijfde verjaardag!


Al vijf jaar lang is Villa Samson een plek waar we genezing stimuleren door contact met therapiedieren of eigen huisdieren en waar patiënten rust vinden. Al vijf jaar lang kunnen we onze unieke zorgmissie vervullen dankzij jouw warme steun!

Exact vijf jaar geleden opende Villa Samson haar deuren voor patiënten van het UZ Brussel. Therapiedieren trippelden vrolijk en vol ongeduld op hun vier pootjes. Klaar om hun emotionele en psychologische steun te verlenen aan jong en oud. Wie had durven dromen dat we vandaag al meer dan 6.197 patiënten geholpen zouden hebben? En de vraag voor een therapiesessie met onze dieren blijft toenemen. De unieke zorgmissie van onze beestig leuke Villa is dus relevanter dan ooit!

“De blik van een patiënt die zijn huisdier terugziet tijdens een lange ziekenhuisopname is zó hartverwarmend. Eens je dat intens geluk gezien hebt, bent je helemaal overtuigd: Villa Samson vervult een essentiële rol in de zorg,” zegt Vicky De Baere, coördinator van Villa Samson.

FestiWalk: een groot verjaardagsfeest

Eind oktober nodigden we jullie allemaal uit om die vijfde verjaardag samen met ons te vieren tijdens de FestiWalk. Jullie kwamen talrijk opdagen en maakten er samen met ons een absoluut succes van. Daar willen we jullie nog eens voor bedanken! Je leest in dit artikel hoe geweldig ons verjaardagsfeest was.

Op de FestiWalk kon je ook een prachtige Villa Samson trui kopen. Hou onze socials zeker in de gaten, want binnenkort zul je die ook online kunnen kopen!

Lees verder onder de foto.
Misty, Luna en Chris hebben Villa Samson versierd met ballonnen en vlaggetjes!

UZ Brussel Foundation - Villa Samson - 5 jaar - katten

De unieke zorgmissie van Villa Samson

Villa Samson is een warm huis naast het UZ Brussel, waar gehospitaliseerde patiënten van alle leeftijden kunnen genieten van momenten met hun trouw huisdier. Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, is het een plek waar genezing wordt gestimuleerd via therapie met dieren. Door het contact tussen mens en dier mogelijk te maken, levert Villa Samson een positieve bijdrage aan het genezingsproces en het mentale en emotionele welzijn van patiënten. Onderzoeken tonen immers aan dat een huisdier een belangrijke rol speelt in dit proces. De unieke zorgmissie van onze beestig leuke Villa is relevanter dan ooit, en onze vraag voor steun dus ook. Want patiënten kunnen gratis op bezoek komen, en dat willen we zo houden. Jouw steun zorgt ervoor dat Villa Samson de deuren kan openhouden en patiënten kan blijven steunen. Klik hier, doe een gift en steun Villa Samson!

Tip: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering!

Een actie voor Villa Samson?

De afgelopen vijf jaar hebben al enkele mensen een actie opgezet ten voordele van Villa Samson. Soep verkopen, een marathon lopen of een kerstconcert organiseren; het zijn allemaal manieren om een centje in te zamelen. En die extra centjes maken een groot verschil voor Villa Samson en onze patiënten. Wil jij van deze kerstperiode de warmste periode maken? Zet dan ook een actie op! Registreer jouw actie hier, of neem contact via villasamson@uzbrussel.be. Dankjewel!

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons