Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Sep 15, 2022

Nieuwe benefietavond voor onderzoek immuuntherapie


Op zaterdag 8 oktober organiseert de vzw Red Mee Levens voor de 4e keer een benefietavond. Het doel: geld inzamelen voor kankeronderzoek. De opbrengst van de avond gaat naar het wetenschappelijk onderzoek naar immuuntherapie van prof. dr. Neyns van het UZ Brussel.

Misschien heb je één van de vorige edities meegemaakt, dan weet je dat de benefiet van vzw Red Mee Levens een spetterend gebeuren is. Of misschien zal je dit jaar voor het eerst aanwezig zijn, dan kijk je uit naar een fenomenaal gebeuren. Gasten genieten onder andere van een swingend optreden van Jean Bosco Safari, een geweldige sfeer en ambiance verzekerd! Daarnaast is er ook ruimte voor een gezellige babbel met sfeervolle achtergrondmuziek.

De benefiet vindt plaats in de Europese School, Europawijk 100 in Mol. De deuren gaan open vanaf 19u en inkomkaarten kosten 25 euro. Je kunt kaarten aan de inkom kopen, of je bestelt ze door naar het nummer 0495 32 34 34 te bellen, ook als je meer info wenst kun je op dit nummer terecht.

Over vzw Red Mee Levens

De vzw Red Mee Levens steunt het onderzoek naar immuuntherapie onder leiding van prof. dr. Bart Neyns. De vzw werd opgericht door Eric Mertens, nadat die in het UZ Brussel in behandeling ging bij de arts en onderzoeker. Dankzij deze behandeling heeft Eric Mertens nog zes jaar lang kunnen leven met familie en vrienden om hem heen. Het team van de vzw bestaat uit enkele nauw betrokken personen met het hart op de juiste plaats. Uit dankbaarheid voor de professor en het UZ Brussel zamelen zij via allerlei initiatieven geld in voor het onderzoek naar immuuntherapie.

Over immuuntherapie

Vroeger was melanoom – de kwaadaardigste vorm van huidkanker – een ongeneeslijke ziekte. Mede dankzij het baanbrekend wetenschappelijk werk van prof. dr. Neyns en zijn team hoeft de ziekte geen doodsverdict meer te zijn. De immunotherapie die de professor mee heeft ontwikkeld, heeft de kans op genezing van een paar procenten naar ongeveer 30% procent gebracht en is inmiddels beschikbaar voor alle patiënten. Dat is geen kleine doorbraak, maar een game changer. Om niet te zeggen: een life changer voor vele patiënten. Via verschillende klinische onderzoeken zijn de professor en zijn team nu op zoek naar bijkomende nieuwe behandelingen die de patiënten kunnen helpen waar de huidige immunotherapie niet toereikend is.

Steun het onderzoek door een kaartje te kopen voor de benefietavond van vzw Red Mee Levens, of doe een gift via deze link.

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons