Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Aug 11, 2022

Muziek in De Appeltuin: een avontuurlijk optreden van Ribbedebeats


Recent genoten de patiënten van De Appeltuin en PAika van muziek en beweging. Samen met Ribbedebeats gingen ze op muzikaal avontuur!

Lees verder onder de foto.

image00007

Muziek zorgt voor plezier en geeft energie. Het is een belangrijke hoeksteen van de werking van De Appeltuin, de speel- en leerplek van het kinderziekenhuis van het UZ Brussel en PAika (Psychiatrische Afdeling voor Infants, Kinderen en Adolescenten). We zorgen er dan ook voor dat onze jonge patiëntjes vaak in contact komen met muziek. Op die manier kunnen gehospitaliseerde kinderen zich creatief ontplooien, zich beter voelen én sneller genezen.

Een muzikale reis met Ribbedebeats

Afgelopen week brachten de muzikale maestro’s van Ribbedebeats een bezoek aan De Appeltuin en het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. Ze brachten een spetterende show met livemuziek. Samen met de patiëntjes van De Appeltuin en PAika gingen de vijf enthousiaste muzikanten op avontuur. Ze namen de kinderen mee doorheen een spannend verhaal, dat verteld werd door middel van muziek. Bewegen, dans, zingen, … er werd niet stil gezeten. De reacties waren unaniem: het was geweldig!

Over De Appeltuin

De Appeltuin is de speel- en leerplek van de kinderen van het KidZ Health Castle. Hier kunnen jonge patiëntjes gratis terecht. In De Appeltuin kunnen ze contact met lotgenootjes onderhouden, school volgen om leerachterstand te vermijden, creatieve therapie volgen om zich te uiten en te ontplooien. Kortom, zieke kinderen kunnen terug kind zijn.

Steun De Appeltuin

Dankzij jouw gift kunnen we blijven investeren in De Appeltuin en onze patiëntjes leuke activiteiten als muzikale optredens aanbieden. Jij zorgt ervoor dat deze speel- en leerplek voor jonge patiëntjes kan blijven bestaan. Doe nu een gift voor De Appeltuin.

Tip: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering!

image00032

image00027

image00022

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons