Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
May 5, 2022

Internaat Kasterlinden brengt een bezoek aan Villa Samson en het Ronald McDonaldhuis


Onlangs kregen Villa Samson en het Ronald McDonaldhuis heugelijk bezoek. Enkele leerlingen  van het internaat Kasterlinden in Sint-Agatha-Berchem werden verwelkomd voor een fijne namiddag.

De groep ravotters bestond uit zeven kinderen uit de leefgroep van 10 tot 13 jaar oud. Allen hebben ze een groot hart voor dieren. Ze waren dan ook ontzettend enthousiast toen ze te horen kregen dat ze een bezoek mochten brengen aan Villa Samson. Ook over het bezoek aan het Ronald McDonaldhuis waren de kinderen laaiend enthousiast.

Avontuur en plezier

In Villa Samson maakten de leerlingen kennis met Max, een therapiehond uit Villa Samson. Deze energieke chihuahua is altijd te vinden voor leuke spelletjes. In de lentezon kon Max, in samenspel met de kinderen, springen door hoepels, slalommen tussen kegels, lopen door een tunnel, … plezier gegarandeerd!

Na de kennismaking in Villa Samson was het tijd om naar het Ronald McDonaldshuis te gaan. Daar kon veilig en educatief in de tuin gespeeld worden. Met een drankje en een koekje kwam het bezoek tot een einde in de Kattendraal, de buitenren van de katten van Villa Samson. Bij het vertrek kregen alle kinderen een mooie verjaardagskalender en een leuke poezenpen cadeau. Een mooi aandenken aan deze fantastische dag!

Lees verder onder de foto.

Villa Samson 1

Villa Samson 3

Internaat Kasterlinden

Het internaat van Kasterlinden is een school in het buitengewoon onderwijs. De school streeft naar basisrust en een veilig leef- en leerklimaat voor elke leerling. Dit is noodzakelijk om tot leren te komen. Daarom past een bezoek aan de veilige en rustige omgeving als Villa Samson helemaal in het leerprogramma. De kinderen komen tot rust bij de huiskatten Misty, Luna en Chris en de therapiehonden. Enkele van de leerlingen worden bovendien gevolgd in het UZ Brussel.

Steun Villa Samson

Villa Samson kan enkel bestaan dankzij de steun van warme en lieve mensen. Hun bijdrage zorgt ervoor dat onze beestig leuke Villa kinderen en patiënten kan ontvangen. Wil jij dat deze unieke zorgwerking mogelijk blijft? Doe dan nu een gift! Bedankt!

Tip: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering!

Villa Samson 2

Villa Samson 4

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons