Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
May 3, 2022

200.000 euro voor onderzoek naar immunotherapie voor hersentumoren


Onlangs mochten we in het UZ Brussel leuk bezoek ontvangen. Jan en Thijs Laboyrie, bestuurders van het Hersentumorfonds, brachten een bezoek aan de afdeling Medische Oncologie en Neurochirurgie voor een wetenschappelijke bespreking. Ze hadden een prachtig cadeau bij zich, een cheque van 200.000 euro ter ondersteuning van een nieuw onderzoek naar immunotherapie voor hersentumoren!

Over het onderzoek

Het nieuwe onderzoek gebeurt in samenwerking met de universiteit van Nijmegen. De Nederlandse prof. dr. Jolanda de Vries en Mark Gorris werken al enkele jaren nauw samen met prof. dr. Neyns en prof. dr. Duerinck, die in het UZ Brussel het onderzoek naar immunotherapie voeren. Sinds vier jaren loopt er in het UZ Brussel een klinisch onderzoeksprogramma naar de rechtstreekse toediening van immunotherapie in de hersenen. Nu worden de krachten gebundeld om dit onderzoek naar een nog hoger niveau te tillen.

Lees verder onder de foto.

Hersentumorfonds UZ Brussel Foundation

Dankzij de schenking maakt het Hersentumorfonds dit specifieke onderzoek naar immunotherapie mogelijk voor een periode van drie jaar. De onderzoekers zullen stalen nemen van het hersenvocht en het hersenweefsel, nadat een tumor verwijderd is en patiënten met immunotherapie behandeld worden. “We willen achterhalen waarom immunotherapie bij sommige patiënten effect heeft en bij sommige patiënten niet,” zegt onderzoeker prof. Sandra Tuyaerts van het UZ Brussel.

De wetenschappers van het UZ Brussel onderzoeken het hersenvocht. De Nederlandse wetenschappers zullen het hersenweefsel onderzoeken, want zij hebben een unieke manier ontwikkeld om immuuncellen te identificeren binnen dit weefsel. Nadien worden de resultaten van beide universiteiten samengelegd.

Hersentumorfonds

Het Hersentumorfonds is een Nederlandse organisatie. Het wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar immunotherapie voor hersentumoren, opdat de beste onderzoekers vooruitgang kunnen boeken in de strijd tegen kanker. Zo hoopt het fonds de kans op een doorbraak te helpen vergroten, en het ultieme doel - genezing van hersentumoren - dichterbij te brengen. We zijn het Hersentumorfonds ontzettend dankbaar voor hun steun in de strijd tegen kanker!

Kankeronderzoek steunen

De gift van het Hersentumorfonds maakt een wereld van verschil. Maar verdere steun blijft van levensbelang voor onze patiënten! Wil jij ook het onderzoek naar kanker steunen? Doe dan nu een gift! 

Tip: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering!

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons