Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Mar 30, 2022

Impro-theater in De Appeltuin leert omgaan met eetstoornissen


Op 13 maart vond een gratis improvisatie optreden van Improfiel plaats in De Appeltuin. Sofian Dhondt, creatief en narratief therapeut in De Appeltuin, organiseerde het spetterende event. Dit gaf (ex-)patiënten van de eetkliniek en hun ouders de mogelijkheid om samen aan de slag te gaan.

Iets cultureels in deze gekke corona tijden

Nu het weer mag, zorgde het optreden ervoor dat de patiënten op een ongedwongen manier connectie konden maken. Samen maakten ze er een warm, leerrijk moment van. Het evenement zorgde er eveneens voor dat de kinderen zelf zin zouden krijgen in het ‘leven-buiten-het-ziekenhuis’, want er is meer dan alleen de eetstoornis.

Lees verder onder de foto's.

2022.03.21 - Impro Sofian - Foto 1

2022.03.21 - Impro Sofian - Foto 2

The show begins

Om 15 uur gingen de deuren open en kon iedereen genieten van een verfrissend drankje en een lekker knabbeltje aan de sharing-is-caring-tafel. Om 16 uur begon het spektakel. Nieuwsgierigheid hing in de lucht… Maar die maakte snel plaats voor enthousiasme en creativiteit. Het spektakel kwam ten einde onder daverend applaus. De lachende gezichten toonden dat het optreden een groot succes was. De bezoekers hebben er ontzettend van genoten, dat blijkt uit hun warme woorden na het spektakel.

Om niet snel te vergeten

“Het is fantastisch dat jullie dit doen. We hebben echt genoten.”

“Bij ons in het gezin gaat het met ups-and-downs. Momenteel loopt het wat moeilijker. Het is superleuk dat we een activiteit konden doen, die zowel de kinderen als ik leuk en grappig vonden. Wat binding, dat helpt nu wel.”

 “Het is leuk dat de patiënten hun eigen impro-spel uit de therapie kunnen kaderen en terugvinden binnen een groter gegeven.”

Steun De Appeltuin

De slogan van Improviel luidt: “Omdat lachen het beste medicijn is”. En dat is één van de zaken die wij ook in De Appeltuin willen bereiken. Dankzij jouw steun kan De Appeltuin leuke activiteiten zoals deze organiseren, en een glimlach op de gezichten van onze patiëntjes toveren. Steun De Appeltuin, doe nu een gift via deze link.

2022.03.21 - Impro Sofian - Foto 3

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons