Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Feb 11, 2020

Fifty-One Club Brussel Noord schenkt 2.500 euro aan Villa Samson


Fifty-One Club Villa Samson - 1
De Fifty-One Club schenkt 2.500 euro aan Villa Samson. De leden van deze serviceclub zetten zich in voor minderbedeelden en hulpbehoevenden. Zo kwamen ze terecht bij de beestig leuke villa naast het UZ Brussel in Jette.

Waardevolle steun aan Villa Samson

Recent werd Villa Samson ontvangen bij Fifthy-One Club Brussel Noord. Hier gaf Dirk Danschutter (een van de drijvende krachten achter Villa Samson en hoofdverpleegkundige in het ziekenhuis), een boeiende uiteenzetting. Het onderwerp van deze lezing was de evolutie van de wolf tot therapiedier.

Na de voordracht hadden de heren nog heugelijk nieuws voor Villa Samson. Dankzij de lezing van Dirk waren de aanwezigen meteen overtuigd van de toegevoegde waarde van dierentherapie. De healing environment die het helpt creëren in het UZ Brussel is een meerwaarde voor alle patiënten. Fifthy-One Club Brussel Noord had daar al een beslissing gemaakt: ze zetten met plezier hun schouders onder ons uniek project.

Nadien was de UZ Brussel Foundation aan de beurt om de serviceclub te ontvangen in Villa Samson. En je moet er niet aan twijfelen, het was een heugelijk weerzien. Bovendien kwamen ze niet met lege handen. De bezoekers brachten een donatie met zich mee, in de vorm van een grote cheque ter waarde van 2.500 euro. Dankzij deze prachtige gift is de toekomst van Villa Samson weer een beetje zekerder/kunnen we nog meer patiënten een gelukzalig moment bezorgen. We willen Fifthy-One Club van harte bedanken voor hun uitzonderlijke schenking en hun liefdadige inzet!

Over de Fifty-One Club

De Fifty-One Club is een serviceclub. Dat is een organisatie van vrijwilligers die op regelmatige basis samenkomen en liefdadigheidswerk verrichten. Dit doen ze (onder andere) door fondsen te werven, die ze aan andere organisaties schenken.

De organisatie geeft structuur aan de wil en de inzet van hun leden om minderbedeelden en hulpbehoevenden te helpen. Om daadwerkelijk en financieel te kunnen bijdragen om sociale noden te helpen lenigen, organiseren ze verschillende en verscheidene activiteiten die het hen toelaten te steunen waar nodig.

Sedert 2016 profileert de Fifty-One Club zich officieel als verdedigers van de Rechten van het Kind in de meest ruime zin van het woord. Ze doen er alles aan om aan deze fragiele en heel kwetsbare groep houvast te bieden en hulp te verlenen. Je kan meer informatie vinden over de Fifthy-One Club op hun website.

Fifty-One Club Villa Samson - 2

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons