Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Jan 21, 2020

Vzw STISA en Union SG schenken nieuw speelgoed aan De Appeltuin


De_Appeltuin_STISA_Union_4

 

In de namiddag van 21 januari 2020 brachten vzw STISA en Union SG een bezoek aan De Appeltuin. Ze schonken de patiënten een berg speelgoed, waar ze in De Appeltuin naar hartenlust mee kunnen spelen. De bezoekers kregen een rondleiding en trapten een balletje met enkele patiënten.

Vzw STISA

Vzw STISA is een initiatief van Stijn en Isabelle De Bruycker. Broer en zus verzamelen nieuw speelgoed voor zieke kinderen die een specifieke zorg nodig hebben. Zij zijn er rotsvast van overtuigd dat kinderen de toekomst zijn en ieder kind recht heeft op plezier en speelgoed. Daarom kiest STISA elk jaar een organisatie om te ondersteunen. Dit jaar kwamen ze bij het Kidz Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel, terecht. En dus ook bij De Appeltuin.

De_Appeltuin_STISA_Union_2

Union SG – Union Foundation

Ze kwamen echter niet alleen. Twee voetballers van voetbalploeg Union SG en de Union Foundation vergezelden vzw STISA. Samen maakten ze de donatie aan De Appeltuin en de zieke kinderen van het Kidz Health Castle. Union SG is een voetbalploeg uit eerste klasse B, die in 1897 in Sint-Gillis werd opgericht. Met de Union Foundation wil de Brusselse club iets terug geven aan de lokale gemeenschap. Het leidmotief van hun community-werking is dream big, work hard. Met dit motto in het achterhoofd zetten ze, onder andere, in op sociale ontplooiing en persoonlijke ontwikkeling. Zo was het onvermijdelijke dat de Union Foundation bij De Appeltuin terecht kwam.

Voetballers Siebe Van der Heyden en Ibrahima Bah maakten er een leuke namiddag van. Samen met de kinderen speelden ze voetbal, piano en UNO.

De_Appeltuin_STISA_Union_6

De Appeltuin

De Appeltuin is een warme, huiselijke plek voor zieke kinderen in het UZ Brussel. Ze biedt patiënten de structuur die in het ziekenhuis zo moeilijk te onderhouden is. Hier kunnen zieke kinderen terecht om zich te ontspannen, te spelen, les en therapie te volgen. Op deze manier wordt de leerachterstand beperkt en kunnen patiënten zich weer kind voelen. In een vleugel kunnen kankerpatiëntjes en hun ouders terecht, de andere vleugel is er voor zieke kinderen met andere diagnoses. We willen vzw STISA, de Union Foundation en de spelers van Union SG van harte bedanken!

De werking van De Appeltuin werkt op basis van giften en donaties.

Hier vind je meer informatie over vzw STISA.
En hier kan je terecht voor informatie over de Union Foundation.

De_Appeltuin_STISA_Union_7

 

De_Appeltuin_STISA_Union_1

 

De_Appeltuin_STISA_Union_3

 

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons