Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Jun 29, 2021

André wordt herenigd met zijn vier naaktkatten


Stel dat je langdurig in het ziekenhuis belandt. Dan kijk je toch reikhalzend uit naar een bezoekje van familie en vrienden? Heb je zelf huisdieren, dan zie je jouw geliefde hond of kat waarschijnlijk als een deel van het gezin. En dan zou je jouw viervoeter ongetwijfeld ook missen tijdens die lange, eenzame dagen in het ziekenhuisbed.

André (65 jaar) beschouwt zijn vier naaktkatten Shiva, Osiris, Aphrodite en Imothep als zijn kinderen. Als hij hun zachte huid streelt, komt hij helemaal tot rust. En met hun gerimpelde snoetjes brengen ze hem elke dag weer aan het lachen.

Een dubbele tragedie…

Begin dit jaar sloeg het noodlot toe. André was nog maar net met pensioen, toen hij geveld werd door een hersenbloeding. Net wanneer hij eindelijk wat meer tijd voor zichzelf kreeg, raakte hij verlamd aan de linkerzijde van zijn lichaam. Door de strenge coronamaatregelen mocht slechts één persoon hem bezoeken in het ziekenhuis: zijn vrouw Patricia. Dat hij zijn vier trouwe metgezellen enorm miste tijdens zijn maandenlange revalidatie, hoeven we jou niet te vertellen!

… maar vier helden brengen redding!

Dus schoot Villa Samson hem te hulp. Dankzij de steun van onze lieve schenkers werd André herenigd met Shiva, Osiris, Aphrodite en Imothep: “Ik was ZO blij en opgelucht toen ik hen in mijn armen hield! Dankzij het bezoek van mijn poezen zag ik het opnieuw zitten. Elk ziekenhuis zou een Villa Samson moeten hebben!”

Het was een uniek zicht: de dolgelukkige André, samen met zijn vrouw en hun vier prachtige katten! Want we krijgen niet zo vaak huiskatten op bezoek. Maar deze poezen waren meteen op hun gemak in onze Villa. Voor André en onze andere patiënten is zo’n bezoek volledig gratis. De drijvende kracht achter Villa Samson? Dat is een grote familie van weldoeners die ons financieel steunen.

Herenig nog meer patiënten met hun huisdier!

Villa Samson is een echt succes. En met jouw steun blijft dat zo! Schrijf alstublieft vandaag nog een gift over voor de werkingskosten. Die lopen immers op tot 10.800 euro per maand. Dankzij jouw gift draag je bij aan de kosten voor de schoonmaak, verwarming, elektriciteit, dierenzorg en het patiëntenvervoer van en naar Villa Samson. Alvast een DIKKE dank je wel in naam van André. En veel knuffels van Shiva, Osiris, Aphrodite en Imothep!

Zo verdien je een deel van jouw gift terug

Als je vandaag 40 euro schenkt, geniet je een belastingvermindering van 45%. Je krijgt op die manier 18 euro terug. Met elke euro die je extra bijdraagt, verdien je zelfs nog meer terug (volgens de voorwaarden in Artikel 145/33 WIB 92). Bedankt voor jouw onschatbare hulp!

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons