Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Jun 21, 2021

Een ultrafietstocht voor het Aurélienfonds


400 km fietsen zonder pauze, slaap of bevoorrading. Dat is de uitdaging die Davy en Robbert aangingen om het Aurélienfonds te ondersteunen. Met hun titanentocht zamelden ze geld in voor het onderzoek naar zeldzame ziekten.

Davy en Robbert zijn twee jongemannen met een grote passie voor fietsen. Elk jaar kiezen ze een nieuwe uitdaging die ze samen volbrengen. Dit jaar fietsten ze de Strikhedonia400, ultracycling-challenge. Hiermee keerden de sportieve heren terug naar de essentie van het fietsen: lange afstanden zonder vooraf uitgestippelde etappes, bevoorraad- of rustplaatsen en hulp van buitenaf. De chrono loopt tot de fietsers de aankomstlijn overschrijden. Het doel van de tocht is zo snel mogelijk 400 km op de teller te fietsen. Zo willen Davy en Robbert geld inzamelen voor het Aurélienfonds.

Lees verder onder de foto.

UZBF - Aurelienfonds - Strikedonia - 1

De Strikhedonia400

Op zaterdag 1 mei, klokslag 15u, vertrekken Davy en Robbert op hun monumentale tocht. De Lokerse Schepen van Sport geeft het startsignaal en de heren vertrekken. Zullen ze samen elk 400 km kunnen afleggen?
Voor deze grootse uitdaging reden deze twee fietsers al heel wat ritten samen en dus voelen ze elkaar goed aan. Het tempo is op elkaar afgestemd en de kompanen weten wanneer ze elkaar moeten ondersteunen.

‘We fietsten 24/24, dus ook ‘s nachts’, zegt Robbert. ‘Het is een speciaal moment wanneer je de nacht inrijdt. ’s Nachts rijden is immers best gevaarlijk, dat mag je niet onderschatten. Daar hebben we geleerd dat je ook door te zwijgen nog steeds met elkaar communiceert. Wanneer de hemel dan opnieuw lichtjes blauw begint te kleuren krijg je écht kippenvel. Er breekt een nieuwe dag aan en je beseft dat je het zwaarste deel van de tocht doorstaan hebt. Die opkomende zon, wat een prachtig tafereel, daar werden we beide toch even stil van.’

‘Supporters volgden ons de hele tocht lang via een digitale tracker van Wahoo. Zo konden ze online supporteren of ons even langs de weg toejuichen. Ook bij onze aankomst op de markt in Lokeren stonden enkele mensen te applaudisseren. Er was veel respect en steun voor onze prestatie, en dat deed ons deugd. Dan besef je dat de 400 km binnen is. Onze missie is geslaagd. Het Aurélienfonds krijgt extra steun, en wij komen tot de conclusie dat echte vriendschap nog bestaat!’

Het resultaat van 400 km fietsen

Met hun fenomenale prestatie wilden Davy en Robbert geld inzamelen voor het Aurélienfonds. En dat is hen dubbel en dik gelukt. Met hun fietstocht zamelden ze 4.050 euro in! De vele schenkingen van vrienden, familie en bedrijven zorgde voor dit prachtige bedrag. Deze steun zal een groot verschil maken voor het Aurélienfonds en het onderzoek naar zeldzame ziekten. We willen Davy en Robbert dan ook hartelijk bedanken voor hun heldhaftige prestatie!

PS: Je kunt het Aurélienfonds nog steeds steunen via deze link: https://bit.ly/3fQuTUp

Wat is het Aurélienfonds?

Aurélien was een kleine jongen met een brede glimlach. Hij hield van wandelingen in het park met de koets en van het gefluit van vogels. Maar Aurélien leed aan een zeldzame ziekte waar geen behandeling voor gevonden werd. Daardoor werd de goedlachse baby maar 8,5 maand oud. Tot op de dag van vandaag is niet geweten aan welke ziekte Aurélien leed. Er is geen diagnose. Die onwetendheid knaagt aan Josephine en Benjamin, de ouders van Aurélien, maar ze blijven niet bij de pakken zitten.

Benjamin en Josephine richten samen met het UZ Brussel het Aurélienfonds op. Via het fonds zetten de ouders en de UZ Brussel Foundation initiatieven op om geld in te zamelen dat integraal naar het onderzoek rond zeldzame ziekten gaat. Josephine en Benjamin vinden het ontzettend belangrijk dat andere ouders en zieke kinderen geholpen worden. Dat er iets kan geleerd worden uit het verhaal van Aurélien, zodat anderen misschien niet hetzelfde hoeven mee te maken.

Zelf een actie opzetten?

Heeft het verhaal van Davy en Robbert je geïnspireerd om zelf een actie op te zetten? Geweldig! Samen maken we het verschil voor alle patiënten van het UZ Brussel. Klik hier om zelf een actie te starten.

UZBF - Aurelienfonds - Strikedonia - 2

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons