Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Jan 23, 2020

Vic viert zijn verjaardag in Villa Samson


Vic en Teddy (2)

 

Vic werd herenigd met zijn hondje Teddy en hij vierde zijn verjaardag in Villa Samson. Het was een gelukzalig moment tijdens een lange ziekenhuisopname.

Stel het je eens voor: je ligt al wekenlang in het ziekenhuis. Want je bent ziek, ernstig ziek. En binnenkort verjaar je…
Normaalgesproken vier je je verjaardag met vrienden en familie. Eenvoudig of uitgebreid. Met koffie, taart of met cava. Het is meestal een fijn moment waarbij je in de bloemetjes wordt gezet door jouw dierbaren.

Een verjaardag in het ziekenhuis...

Maar nu…, nu lig je in een ziekenhuisbed. Je tracht jouw pijn wel te verbijten, maar je voelt je in één woord miserabel. Dat overkwam ook Victor Rottiers. Deze bejaarde man was in het UZ Brussel opgenomen voor de behandeling van kanker.

Victor zijn kanker is vergevorderd. Daardoor lijdt hij enorm veel pijn. Bovendien mist hij zijn vertrouwde thuis, zijn familie en zijn lieve hondje Teddy. Je begrijpt vast wel dat hij stilaan de moed begon te verliezen. Hij was zó depressief, dat hij niet eens dácht aan zijn naderende 81e verjaardag. Zijn zus Greta deed dat gelukkig wel!

Victor was al een keer of twee in Villa Samson geweest. Daar ervaarde hij in onze ongedwongen huiskamersfeer de onvoorwaardelijke steun en troost van zijn hondje Teddy. Dat bracht zijn zorgzame zus (die ook voor Teddy zorgt) op een idee…  Greta belde mij en vroeg of ze haar zieke broer op zijn verjaardag mocht verrassen met een familiefeestje in Villa Samson.

...of toch in Villa Samson

Uiteraard wil ik meewerken aan zo’n warm initiatief! Zo gezegd, zo gedaan. De nietsvermoedende Victor werd met de Samsonmobiel opgehaald in het ziekenhuis. Je had zijn reactie moeten zien toen hij in Villa Samson aankwam.

Victor vertelt: “Ik was nog niet goed binnen of Teddy sprong al op mijn schoot. Villa Samson was helemaal versierd en mijn familie was er ook. De tranen sprongen in mijn ogen. Het was de mooiste verjaardag van de laatste jaren. Ik voelde mij zó gelukkig! Ik heb er geen woorden voor. En dat terwijl ik diezelfde ochtend nog in zak en as zat.”

Je leest meer over het verrassingsfeestje voor Victor in de deze brief van Greta. Daarin bedankt ze mij onder meer voor de goede zorgen waarmee patiënten in Villa Samson omringd worden.

Maar deze mooie momenten zijn enkel mogelijk dankzij jouw gulheid. Jij verzekert het voortbestaan van Villa Samson.

Met jouw gift of schenking laat u patiënten zoals Victor voor heel even hun pijn vergeten.

Vic en Teddy (3)

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons