Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
May 11, 2021

Wie is de verpleegkundige in Villa Samson? En wat doet zij?


Vandaag is de Dag van de Verpleegkundige. In Villa Samson gaat verpleegkundige Sofie elke dag aan de slag met jonge en oude patiënten en therapiedieren. Zij vertelt jou waarom Villa Samson zo een unieke omgeving is.

De Dag van de Verpleegkundige, 12 mei, is de ideale gelegenheid om alle verpleegkundigen te bedanken voor de enorme inspanningen die ze elke dag leveren en de grenzeloze motivatie waarmee ze dit doen. Ken je een verpleegkundige? Maak dan gebruik van deze dag om hem of haar in de bloemetjes te zetten. Stuur een lief berichtje, schenk een doosje chocolade of maak een mooi gebaar dat jouw appreciatie toont.

Sofie: verpleegkundige in Villa Samson

Villa Samson:
Ook in Villa Samson is er een verpleegkundige medewerker aan de slag. Ze heet Sofie en maakt nu al enkele maanden deel uit van het fantastisch leuke Villa Samson-team. Hoog tijd om eens te polsen naar haar bevindingen! Werken in Villa Samson: wat betekent dat voor jou?

Sofie:
Elke ochtend word ik onthaald door de drie huiskatten van Villa Samson: Misty, Luna en Chris. Zij zijn het beste welkomstcomité dat je je kunt inbeelden. Het is elke ochtend een beetje thuiskomen. Dat is een enorm fijn gevoel!

Dat gevoel wekken de poezen ook op bij de patiënten. Ze schenken rust en kalmte aan wie het nodig heeft. Maar in Villa Samson werken we ook vaak met therapiehonden. Die brengen daarentegen leven in de brouwerij, dat is een en al energie en plezier!

Elke dag sta ik opnieuw versteld. De dieren voelen aan wat de patiënt nodig heeft, en ze helpen elke patiënt op de juiste manier. En daar draait het voor mij om: mensen helpen. Villa Samson is echt een beestig medicijn voor patiënten!

Toen ik besefte dat Villa Samson volledig afhankelijk is van giften was ik nog meer onder de indruk! Het hele gebouw en de volledige werking worden bekostigd door schenkingen van donateurs. Bovendien is Villa Samson helemaal gratis voor patiënten. Dat is toch fantastisch mooi!

De weg naar Villa Samson

Villa Samson:
Sofie, van opleiding ben je een verpleegkundige. Maar hoe ben je dan terecht gekomen in Villa Samson?

Sofie:
‘Na mijn studies ging ik aan de slag bij Kind & Gezin in Brussel. Dat was een leerrijke ervaring, maar ik snakte naar een nieuwe uitdaging. En dat mocht een beetje ‘out of the box’ zijn. Mijn oog viel toen op Villa Samson, dat was het! Een warme zorginstelling die aan dierentherapie doet, hier was ik naar op zoek! Ik ben namelijk zelf een grote dierenvriend en geloofde toen al heel sterk in het unieke idee achter Villa Samson: dieren helpen bij de genezing. En ik had geluk, ik kreeg de job!

De eerste ervaring

Villa Samson:
Hoe voelt het om een onderdeel uit te maken van Villa Samson?

Sofie:
Villa Samson is een prachtige omgeving. Hier kunnen mens en dier elkaar ontmoeten en mooie momenten beleven. Jonge en oude patiënten vinden troost en motivatie wanneer ze hun huisdier voor het eerst sinds lang terug kunnen vastpakken. De patiëntjes uit het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel, vergeten hun ziekte even en spelen op hun maat met de therapiedieren.

Het is een eer om getuige te zijn van deze mooie momenten en om deze mee mogelijk te maken. We helpen patiënten om weer even op adem te komen en we zorgen dat de dieren een lach op het gezicht van de kindjes kunnen toveren. Ik haal ontzettend veel voldoening uit deze job en ben ervan overtuigd dat Villa Samson voor eeuwig moet blijven bestaan!

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons