Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
May 4, 2021

CSR: Hoe maken een tiental bedrijven het verschil voor onze zorgmedewerkers?


De coronacrisis zorgt voor extra druk bij de zorgverleners. De UZ Brussel Foundation zocht een manier om die zorgmedewerkers te bedanken en een adempauze te geven. Met de hulp van een tiental bedrijven slagen we in dat opzet.

De medewerkers van de zorgsector staan elke dag weer paraat om patiënten te helpen. Sinds maart vorig jaar doen ze dit onder extreme omstandigheden. Plots beseft iedereen hoe groot de druk op het zorgpersoneel is. Het is belangrijk om daar even bij stil te staan, maar nóg belangrijker om daarnaar te handelen. De UZ Brussel Foundation doet dat in samenwerking met enkele bedrijven met het hart op de juiste plaats.

Verwenarrangementen voor de zorgmedewerkers

Luxehotels Le Sanglier in Durbuy en La Réserve in Knokke erkennen de inzet en opoffering die de zorgverleners elke dag weer opbrengen. Als blijk van waardering doen zij iets terug voor de medewerkers van het UZ Brussel. In het kader van hun Corporate Social Responsibility-beleid (CSR) schenken deze luxehotels enkele verwenarrangementen voor de zorgmedewerkers. De UZ Brussel Foundation lanceerde een interne oproep bij alle collega’s. ‘Wie maakt volgens jou het verschil voor onze patiënten en verdient het om in de watten gelegd te worden?’ De nominaties waren talrijk en hartverwarmend! De grenzeloze motivatie en tomeloze inzet van de medewerkers was verbluffend. En dankzij Le Sanglier en La Réserve genieten enkele gelukkige collega’s binnenkort van een welverdiend, coronaproof verwenarrangement!

Nog meer wilde weldoeners

Het was meteen duidelijk: er werden ontzettend veel medewerkers genomineerd. Er waren veel meer nominaties dan prijzen. Daarom trok de UZ Brussel Foundation haar stoute schoenen aan en ging ze op zoek naar meer wilde weldoeners. En die vonden we! We krijgen onder meer hulp van de bedrijven Albo betonbouw nv, Carroserie Nijsmans nv, De meester bv, Ond. V. Peeters OIW nv, Geo-Group, Notaris Schaeken & Vanhencxthoven, Athos Advocaten BV en Wonderbox. Elk van deze ondernemingen wilt de zorgverleners steunen en met hun hulp verdelen we meer dan 100 Wonderboxen. Dankzij hun hartverwarmende steun krijgt elke genomineerde medewerker een prachtige prijs: een welverdiend weekendje wellness!

Neem contact op

Het einde van de gezondheidscrisis is nog niet in zicht. De UZ Brussel Foundation blijft dus op zoek naar warme initiatieven die de druk even van de ketel kunnen halen bij de zorgmedewerkers.

Wil je graag weten hoe jij een verschil kan maken? Wil je graag weten met welk project jij of jouw bedrijf het meeste voeling heeft? Neem contact op met mij, Tanja Maes. Als CSR-verantwoordelijke binnen de UZ Brussel Foundation geef ik jou graag vrijblijvend advies over alle mogelijkheden. Zo maak jij mee het verschil voor de patiënten van het UZ Brussel. Bovendien zet je de gulheid van jouw onderneming in de verf. Laten we samen bouwen aan een duurzame relatie.

Telefoon: 0032 476 60 27 81
Email: tanja.maes@uzbrussel.be

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons