Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Mar 11, 2021

Mijn hondje terugzien in Villa Samson was de beste therapie voor mij!


Vanessa was patiënte in het UZ Brussel na een zwaar verkeersongeval. Gelukkig kon ze uitkijken naar bezoekjes aan Villa Samson. Het weerzien van haar hondje Toby maakte haar ontzettend gelukkig.

Enkele dagen geleden kregen we een e-mail. Ons hart maakte een vreugdesprongetje: Vanessa! Deze studente heeft maandenlang gevochten voor haar herstel. Maar met een beetje hulp van Villa Samson klom ze uit het dal.

Je huisdier: een bron van troost

Vanessa is 24 jaar oud, ze belandde in het UZ Brussel na een zwaar verkeersongeval. Pas na tien operaties en een lange, intensieve revalidatie was ze opnieuw op de been. Al die tijd kon ze niet naar huis. Naar haar hondje Toby, haar trouwe steun en toeverlaat. Dat gemis hakte er stevig op in.

Hoe zou je zelf zijn? Als jij ook een hond of kat hebt, dan weet je hoeveel troost het gezelschap van een dier kan bieden. En hoe sterk het verdriet kan zijn, wanneer een van beide er niet (meer) is.

Lees verder onder de foto.

UZ Brussel Foundation - Villa Samson - Vanessa - Toby

De reünie met hondje Toby

Je kunt je wel voorstellen dat Vanessa ontzettend gelukkig was, toen ze op dag 56 van haar ziekenhuisverblijf naar Villa Samson overgebracht werd. Want daar wachtte Toby haar op!

“Toen Toby Villa Samson binnenhuppelde, stroomden er tranen van vreugde over mijn wangen. Zó gelukkig was ik om hem te zien! Even kon ik opgelucht ademhalen. En alles vergeten wat mij overkomen was. Die bezoekjes aan Toby maakten mijn ziekenhuisverblijf veel draaglijker. Ik voelde me zo blij en rustig met mijn hondje aan mijn zijde. Toby terugzien was de beste therapie voor mij!”

Uit die prachtige momenten met haar hond Toby putte Vanessa kracht en moed om te blijven vechten. Want de weg naar herstel was nog lang en zwaar. Maar dankzij die deugddoende knuffels met Toby vond ze de energie om opnieuw te leren stappen.

Jouw steun maakt deze ontmoetingen mogelijk

Weet dan dat er nog patiënten in het UZ Brussel zijn die wachten op een hereniging met hun geliefde gezelschapsdier. Een bezoekje aan Villa Samson is voor hen volledig gratis, en dat willen we zo houden. Maar om ons project draaiende te houden, is er 10.800 euro per maand nodig. Dat bedrag omvat o.a. de kosten om het gebouw te onderhouden en te reinigen, de algemene werking, het vervoer van de patiënten en de zorg voor onze therapiedieren.

Aarzel niet om vandaag nog een gift over te schrijven voor patiënten zoals Vanessa als dat voor u mogelijk is. Want liefde is de beste therapie. Van harte bedankt dat onze patiënten op u kunnen rekenen!

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons