Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Mar 1, 2021

Servier schenkt een Knuffelbed aan het KidZ Health Castle


Farmaceutisch bedrijf Servier beseft dat fysiek contact belangrijk is voor kinderen en ouders in een ziekenhuisomgeving. Daarom schenken zij een Knuffelbed aan het KidZ Health Castle.

Fysiek contact speelt een belangrijke rol in het mentale welbevinden. Op het ogenblik dat een kind zeer ziek is, zich angstig of rusteloos voelt, willen kinderen hun ouders dichtbij. Dat werkt rustgevend. Zo was er een patiënt van ongeveer 15 jaar. Hij was al een tijdje opgenomen in het ziekenhuis en was bedlegerig. Onrustig, onzeker, bang, met de grote behoefte om zijn mama eens goed vast te kunnen houden. Het team kinderoncologie zag een oplossing hiervoor in de aankoop van een koppelbed en de firma Servier was graag bereid dit te financieren. Zij schenken de dienst kinderoncologie een koppelbed.

Wat is een Knuffelbed/koppelbed?

Een Knuffelbed bestaat uit een frame met een speciale matras. Deze matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit op de matras van het ziekenhuisbed. Het Knuffelbed wordt naast het bed van de patiënt gerold en zo ontstaat een breder bed. Nu kan de patiënt fysiek contact beleven met diens ouders, wanneer hij of zij het ziekenhuisbed niet kan verlaten. De warme, innige knuffel waar de kinderen en de ouders nood aan hebben wordt zo mogelijk gemaakt. We zijn Servier ontzettend dankbaar voor hun warme gift. Zij zorgen voor heel wat gelukkige patiënten en ouders.

Over Servier

Servier is een farmaceutisch bedrijf met de focus op medicijnen in oncologie, cardiologie, metabole en neuropsychiatrische ziekten. Servier zet zich in voor therapeutische vooruitgang om de behoeften van de patiënt te vervullen samen met professionals in de gezondheidszorg. Ze streven ernaar om de toekomstige generaties een wereld te bieden waar hoogwaardige gezondheidszorg beschikbaar en toegankelijk is voor iedereen. De zorg voor kinderen speelt hierin een prominente rol. Kijk voor meer informatie op de LinkedIn-pagina van Servier.

Wilt u zelf ook iets doen voor het KidZ Health Castle of een ander project van het UZ Brussel? Neem dan contact op via foundation@uzbrussel.be.

Knuffelbed 4

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons