Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Dec 18, 2020

Leerlingen 6de leerjaar Poelbos schenken 1.650 euro aan Villa Veerkracht


De zesdejaars van GBS Poelbos maakten fantastische filmpjes, verkochten cava, chocoladetruffels en wafels én organiseren een sponsorloop ten voordele van Villa Veerkracht. Vandaag overhandigden ze de cheque t.w.v. 1.650 euro. We willen alle leerlingen en leerkrachten van harte bedanken!

De leerlingen van het zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Poelbos in Jette hebben de afgelopen weken iets heel moois verwezenlijkt: ze zetten een actie op voor Villa Veerkracht. Ze kwamen te weten dat de medewerkers van het UZ Brussel hun hulp konden gebruiken, want het ziekenhuis vroeg steun voor Villa Veerkracht. Dat is een veilige plek waar ziekenhuispersoneel hun hart kan luchten. En dat is nodig, want door de coronacrisis is de druk op het ziekenhuispersoneel torenhoog. Angst en stress zijn dan normale reacties, op deze abnormale situatie. In Villa Veerkracht kunnen de medewerkers emotionele en psychologische ondersteuning krijgen. Toen de 22 leerlingen dit hoorden, schoten ze meteen in actie!

Een actie voor Villa Veerkracht

Samen met juf Rani zetten de leerlingen een inzamelactie op: ze verkochten cava, chocoladetruffels en wafels. Daarbij komt er ook nog een sponsorloop. En bovendien promootten ze dit allemaal op een uitzonderlijke manier. De leerlingen maakten een reeks prachtige filmpjes over Villa Veerkracht en hun actie. Hierin leggen ze helder en duidelijk uit wat Villa Veerkracht doet en waarom dit initiatief zo belangrijk is. En ook jij kan deze geweldige filmpjes onderaan dit artikel bekijken.

Vandaag overhandigden de leerlingen de cheque aan Villa Veerkracht. Op een later moment, wanneer alles veilig kan verlopen, zullen de leerlingen een rondleiding krijgen in Villa Samson en ook de huiskatten, Misty, Luna en Chris ontmoeten. We kijken er met z’n allen naar uit! De leerlingen en leerkrachten van Gemeentelijke Basisschool Poelbos in Jette  verdienen een dikke pluim voor hun geweldige actie. We willen hen allemaal van harte bedanken!

Over Villa Samson en Villa Veerkracht

Villa Samson is een warm huis op de campus van het UZ Brussel, waar gehospitaliseerde patiënten momenten kunnen beleven met hun eigen trouwe huisdier. Voor patiënten die geen huisdier hebben, is het een plek waar genezing wordt gestimuleerd door diertherapie.

Villa Samson heeft sinds kort een extra missie onder de naam Villa Veerkracht: psychologische en emotionele ondersteuning van de zorgverleners en ander personeel. Alle medewerkers van UZ Brussel kunnen op deze veilige plek hun hart luchten. Een team van psychologen begeleidt hen bij dit proces, samen met de huiskatten Misty, Luna en Chris.

Ook jij kan Villa Samson steunen via deze link, of door een actie op te zetten.

UZ Brussel Foundation - Villa Veerkracht - Poelbos - 1

UZ Brussel Foundation - Villa Veerkracht - Poelbos - 2

 

 

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons