Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
May 11, 2020

UZ Brussel Foundation viert de Internationale Dag van de Verpleging


UZ Brussel Foundation - Dag van de Verpleegkundige

 

Vandaag, 12 mei, is de Internationale dag van de Verpleging. Een dag waarop de verpleegkundigen wereldwijd in de bloemetjes gezet worden. Ook in het UZ Brussel, want zij vormen de ruggengraat van ons Universitair Ziekenhuis.

 

Samen met het ander personeel geven de verpleegkundigen van het UZ Brussel elke dag het beste van zichzelf. De zorg voor hun patiënten staat centraal, en daarvoor gaan ze tot het uiterste. Zo dragen ze bij tot de uitmuntende reputatie van het UZ Brussel, dat gekend staat voor zijn uitstekende zorgverlening.

Bovendien vormen ze een belangrijke schakel in De Appeltuin en Villa Samson. Ook bij de andere projecten van de UZ Brussel Foundation spelen ze een essentiële rol. De Foundation van het Universitair Ziekenhuis Brussel zou dus niet hetzelfde zijn zonder de verpleegkundigen van het ziekenhuis. En dat verdient een bedanking.

Ken je iemand die verpleegkundige is? Zet hem of haar dan in de bloemetjes. Van de UZ Brussel Foundation alvast een geweldig dikke merci!

Oorsprong van de Internationale dag van de Verpleging

Op 12 mei 1820 werd Florence Nightingale geboren. Zij was een Britse verpleegster, pionier en grondlegster van de moderne verpleging. En sinds 1965 vieren we deze dag in haar naam.

Over de hele wereld is er vandaag bijzondere aandacht voor de verpleegkundigen, want zij leveren een grote bijdrage aan de kwaliteit van de gezondheidszorg.

UZ Brussel zoekt verpleegkundigen

Heb je interesse om te starten als verpleegkundige in het UZ Brussel? Kijk dan zeker eens naar de beschikbare vacatures. Er zijn natuurlijk ook tal van andere vacatures die jou mogelijks intereseren.

UZ Brussel Foundation - Dag van de Verpleegkundige - Overhandiging taart

Op de Internationale dag van de Verpleging krijgen de verpleegkundigen van het UZ Brussel taart. Smakelijk!
parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons