Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Jan 19, 2024

Het verhaal van Hayke: een boek over inspiratie


Onderneemster Elke Van Parys schreef “De Perfecte Presentatie”, en droeg het op als eerbetoon aan haar collega Hayke Petrus die na 7,5 jaar de strijd tegen kanker verloor. Bij elke aankoop van dit boek gaat er €2 naar het onderzoek van professor dr. Neyns in het UZ Brussel. Koop uw exemplaar hier en draag bij aan de zoektocht naar genezing.

Er zijn mensen die je ontmoet en die je leven voorgoed veranderen. Hayke Petrus was zo iemand voor onderneemster en schrijfster Elke Van Parys. Hayke was zo’n grote inspiratiebron dat Elke besloot om een deel van de winst van haar boek “De Perfecte Presentatie” te doneren aan het onderzoek naar kanker.

Lees verder onder de foto.

1927007389

Het klikt meteen tussen Elke en Hayke

We gaan even terug in de tijd, naar april 2015. Hayke is op dat moment een 26-jarige jongedame. Wanneer de artsen een hoog-risico melanoom in haar linkerbovenarm ontdekken, laat Hayke de moed niet zakken. Met een positieve ingesteldheid vecht ze onvermoeibaar tegen huidkanker, begeleid door het toegewijde team van professor Bart Neyns in het UZ Brussel.

Eind 2019 vecht Hayke al vier jaar, met succes, tegen de ziekte. Ze voelt zich beter en besluit haar ambities te volgen. Door een wending van het lot kruisen de paden van Hayke en Elke Van Parys. Hayke maakt door haar levensvreugde en ambitie een onuitwisbare indruk op Elke. Er is meteen een klik tussen hen.

Dan toch slecht nieuws…

Eind 2021 kiest Hayke voor een carrièreswitch. Elke Van Parys grijpt meteen haar kans om Hayke aan boord te halen van haar bedrijf. Maar net voor de start van hun professionele samenwerking krijgt Hayke verontrustend nieuws van de dokter: de kanker breidt zich uit in haar lichaam.

In mei 2022 deelt Hayke opnieuw vreselijk nieuws met Elke: de chemobehandeling slaat niet aan. Haar laatste kans is een alternatieve behandeling, maar als die ook niet werkt dan resten haar maar enkele maanden meer. Hayke komt daarna niet meer werken, want ook de alternatieve behandeling baat niet. Er is geen sprake meer van genezen, enkel nog van de ziekte afremmen en de pijn onder controle houden. Hayke is uitbehandeld.
In de maanden die daarop volgen, moedigt de strijdvaardige en veerkrachtige Hayke mensen in haar omgeving aan om een bijdrage te doneren aan het onderzoek van professor dr. Neyns en zijn team.

Op 19 november 2022 overlijdt Hayke na een 7,5 jaar durende strijd tegen kanker.

Een eerbetoon aan Hayke

Wanneer Elke Van Parys het boek "De Perfecte Presentatie" begint te schrijven, wil ze de familie en vrienden van Hayke een hart onder de riem steken door de herinnering aan haar collega Hayke levendig te houden. Dit boek, doordrenkt met waardevolle inzichten en best practices voor meesterlijke presentaties, eert ook de laatste wens van Hayke.

Bij elke aankoop van het boek via www.elkevanparys.biz wordt €2 rechtstreeks gedoneerd aan de UZ Brussel Foundation, specifiek aan het onderzoek van professor dr. Neyns en zijn team. Dit team voert baanbrekend onderzoek naar de vooruitstrevende behandeling genaamd immunotherapie.

Koop het boek en steun kankerbestrijding

Koop hier vandaag nog "De Perfecte Presentatie" en draag bij aan de zoektocht naar genezing, ter nagedachtenis aan de inspirerende Hayke. Jouw steun kan het verschil maken voor andere patiënten zoals Hayke. 

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons