Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Jan 31, 2023

Hippotherapie voor jonge patiënten van het KidZ Health Castle


Een warme en helende omgeving creëren voor patiënten: daar zetten we ons met de UZ Brussel Foundation voor in! Gelukkig kunnen we hiervoor rekenen op de warme steun van partners, zoals SGS. Zij zetten hun schouders onder het KidZ Health Stables project. Hiermee willen we hippotherapie bieden aan de jonge patiënten van het KidZ Health Castle.

Wat is Hippotherapie?

Dieren worden al van oudsher gebruikt bij verschillende vormen van therapie. Bij hippotherapie, therapie met paarden, is het paard het medium tussen de patiënt en de therapeut. Deze behandelwijze wordt ingezet bij fysieke, psychische, motorische of sociale problemen en helpt patiënten om zichzelf en hun omgeving beter te begrijpen, te revalideren en rust te vinden.

Gestaafd door professionele expertise met betrekking tot het werkveld, hebben de zorgverleners van het KidZ Health Castle een eerste testproject uitgevoerd waarbij hippotherapie aangeboden werd aan de jonge patiënten van de eetkliniek. En dat bleek een succes!

Dankzij het geslaagde testproject leeft vandaag de ambitie om het project verder uit te rollen over de verschillende stadia van herstel heen en ook voor ambulante patiënten en patiënten van PAika (Psychiatrische Afdeling voor infants, kinderen en adolescenten).

Net als alle projecten van de UZ Brussel Foundation kunnen we KidZ Health Stables enkel realiseren met de steun van partners en donateurs. Om patiënten deze waardevolle therapie te kunnen blijven aanbieden is de Foundation dan ook op zoek naar gulle partners. Gelukkig hebben we er al één gevonden: SGS. Deze warme onderneming gaat een engagement aan om het project financieel te ondersteunen. Samen met SGS gaan we nu op zoek naar bijkomende partners, om het volledige werkbudget te verzamelen. Heb jij interesse om te steunen met jouw bedrijf? Neem dan contact op via foundation@uzbrussel.be!

Een betere, veiligere en verbonden samenleving

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Onder het motto ‘Een betere, veiligere en verbonden samenleving’ zetten zij zich dagelijks in voor een wereld waarin we samen gezond kunnen leven. Concreet steunt SGS projecten in kwaliteitstoezicht, innovatie en samenwerkingen doorheen uiteenlopende sectoren. Deze thema’s sluiten op organische wijze nauw aan bij de waarden van het UZ Brussel en vormen vervolgens de basis voor een krachtig partnerschap.

Steun de jonge patiënten, steun KidZ Health Stables

Wil jij KidZ Health Stables mee mogelijk maken? Jouw gift zorgt ervoor dat onze jonge patiënten kunnen genieten van hippotherapie. Ze krijgen de kans om de soms uitdagende omgeving van het ziekenhuis om te ruilen voor een moment van warmte en rust. Steun met een gift op rekeningnummer BE75 3630 9458 5851 met vermelding 'KidZ Health Stables'.

TIP: Voor giften vanaf 40 euro per jaar krijg je een fiscaal attest. Hiermee heb je recht op 45% belastingvermindering! Zo kost jouw gift van 40 euro in werkelijkheid maar 22 euro.

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons