Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Mar 16, 2022

Dag van de Zorg: Bezoek Villa Samson en De Appeltuin


De Dag van de Zorg wil jou, je familie en je vrienden een unieke blik bieden achter de schermen van de zorg- en welzijnssector. Ook Villa Samson en De Appeltuin openen hun deuren voor jou op 15 mei 2022!

Breng ons een bezoekje en ontdek waarom het UZ Brussel een unieke zorginstelling is. In Villa Samson kunnen gehospitaliseerde patiënten een moment beleven met hun eigen huisdier of een van onze therapiedieren. De Appeltuin is dan weer een speel- en leerplek voor gehospitaliseerde, jonge patiëntjes. Hier volgen ze creatieve therapie, ontmoeten ze lotgenootjes, wordt gekookt door mama of papa en beleven ze warme momenten. Kortom, ze kunnen terug kind zijn.


Vrij bezoek of workshop

Voor de Dag van de Zorg openen Villa Samson en De Appeltuin hun deuren voor jou! Je kunt een vrij bezoek brengen óf een van de voorbereide workshops volgen. Hier moet je je wel voor inschrijven. Dit doe je via deze link!


Het programma in De Appeltuin

Vanaf 10u30 ben je vrij om De Appeltuin te bezoeken. Ervaar de speel- en leerplek van de jonge patiëntjes van het UZ Brussel met je eigen zintuigen. Geniet van een tentoonstelling met zelfgemaakte, therapeutische kunstwerkjes, muziek, …

Workshops

  • Ben je in een sportieve bui? Volg dan een voetbalsessie met trainers van de sporthelden van SG Union. (Inschrijven verplicht, max 15 deelnemers per sessie)
  • Wat eten kankerpatiëntjes? Volg een kooksessie met de diëtiste van De Appeltuin. Ervaar het belang van voeding bij kankerpatiëntjes (Inschrijven verplicht, max 10 deelnemers per sessie)
  • Volg een interactieve lezing gegeven door prof. dr. Inge Gies, diensthoofd pediatrie, en een van onze eigen diëtisten. Wat is de impact van voeding bij jonge patiëntjes? (Geen inschrijving nodig)


Het programma in Villa Samson

Vanaf 10u30 ben je vrij om Villa Samson te bezoeken. Neem een kijkje achter de schermen van onze beestig leuke Villa! Ontdek waar huiskatten Misty, Luna en Chris hun dagen spenderen en hoe ze bij jonge en oude patiëntjes een lach op het gezicht toveren.

Workshops

  • Volg een beestig leuke workshop ‘hondenmassage en beweging’. (Inschrijven verplicht, max 10 deelnemers per sessie)
  • Strek je liever de benen? Schrijf je dan in voor de wandeling met de mini-paardjes, begeleid door Siann vzw. Want beweging is zeer belangrijk voor de gezondheid én de genezing. (Inschrijven verplicht, max 20 deelnemers per sessie)

 

Capture2


Praktisch: Waar moet ik zijn? En hoe schrijf ik me in?

De Appeltuin en Villa Samson liggen op de Brussels Health Campus van het UZ Brussel. Het adres is Laarbeeklaan 101, 1090 Jette. Eenmaal aangekomen vind je heel wat wegwijzers naar de juiste plek. Gratis parkeren is uitzonderlijk mogelijk op de Windmolenparking vlak naast het UZ Brussel. Deze zal aangegeven zijn via signalisatie.

Kom je langs voor een vrij bezoek? Dan verwelkomen we je met open armen! Wil je een van de workshops volgen? Dan is inschrijven wel verplicht! Dit doe je via deze link!

Heb je nog vragen i.v.m. je bezoek? Neem dan contact op via: dagvandezorg@uzbrussel.be

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons