Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Feb 5, 2020

Een nieuwe therapiekat in Villa Samson


Chris_de_kater_5

 

Sinds kort hebben Misty en Luna een nieuwe huisgenoot in Villa Samson. De nieuwe bewoner van de beestig leuke villa heet Chris. Hij zal de patiënten van het UZ Brussel heel wat gelukzalige momenten bezorgen.

Misty en Luna huppelen al een tijdje rond in Villa Samson, maar sinds kort zijn ze niet meer de enige katten in de villa. Ze delen hun rijk met een nieuwkomer, want Chris de kater heeft zijn plekje opgeëist.

Over Chris de kater

Chris kwam terecht in Villa Samson met behulp van Vanessa, haar ken je vast wel. Ze is dierentherapeut en ze geeft wekelijks therapie met haar Cavalier-hondjes. Vanessa zorgde er enkele jaren geleden voor dat Villa Samson zijn eerste bewoners kreeg, Misty en Luna. Zo konden we van start gaan met ons uniek project rond therapie met dieren. Nu zijn we haar dankbaar voor een derde inwoner.

Chris is, net zoals Misty en Luna, een Maine Coon kat. Een grote loebas bovendien, want hij meet maar liefst 110,4 cm van snuit tot staart. Daarmee behoort hij tot de grotere exemplaren van dit liefdevol ras. Hij heeft een bruin-zwarte vacht en lange snorharen. Chris wandelt niet door de kamer, hij paradeert zowaar. Het is een troste, maar liefdevolle goedzak.

Chris_de_kater_2

Over de Maine Coon

Maine Coon katten zijn zeer rustig. Ze hebben een positieve en aanhankelijke houding ten aanzien van mensen en andere dieren. Dat maakt de beestjes uiterst geschikt in de omgang met de patiënten, de huisdieren en de therapiehonden die Villa Samson bezoeken.

De aanwezigheid van de katten heeft een positief effect op het genezingsproces en de pijnervaring. Knuffelen met de poezen zorgt voor de aanmaak van oxytocine en serotonine. Dit zijn de hormonen die ervoor zorgen dat we ons gelukkig voelen. Door een bezoekje aan Villa Samson vergeten de zieke kinderen, tieners en volwassenen even alle pijn en ongemak.

Hoeveel weegt Chris de kater?

Chris is een zeer grote kat. Maar kan jij raden hoeveel hij precies weegt?
Deel jouw antwoord op de Facebook-pagina van Villa Samson!

Villa Samson steunen?

Maak jij mee het verschil voor Villa Samson en de andere projecten van de UZ Brussel Foundation? Met jouw vrije gift of donatie zorgen we voor een warme, helende omgeving voor de patiënten van het UZ Brussel ziekenhuis in Jette.

Steun Villa Samson hier!

 

UPDATE - Gewicht Chris de kater

Vorige week vroegen we jullie hoe veel Chris woog en nu krijg je het antwoord van ons. Chris de kater weegt maar liefst 7,6 kg. Heel wat van jullie hadden dit goed ingeschat en zaten er dicht bij. Proficiat iedereen!

Bovendien hebben we nog een extraatje voor jullie. Hieronder zien jullie Chris als een kleine kitten. Toen woog hij nog lang geen 7,6 kg. Maar het gebrek aan gewicht maakt hij hier goed met een extra dosis schattigheid.

Chris_de_Kater_1

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons