Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Oct 20, 2021

Borstkankermaand: help ons meer borstsparende ingrepen doen


De meeste mensen met borstkanker ondergaan een operatie: een borstsparende operatie of een borstamputatie. Met de Faxitron-Trident, een toestel dat rechtstreeks in het operatiekwartier staat, , vergroten we de kans op een borstsparende ingreep.

Hoe werkt de Faxitron-Trident?

Tijdens een operatie bij borstkanker wil de chirurg de zekerheid hebben: ‘Is wat eruit moest er echt uit?’ Daartoe verwijdert de chirurg stukjes weefsel bij de patiënt. Dat weefsel schuif je in het toestel. De chirurg kan dan meteen beoordelen of het te verwijderen letsel mooi in het midden zit of - bij heel kleine, niet voelbare letsels - of het er wel degelijk in zit. De Faxitron-Trident maakt alles sneller en accurater:

·        Het toestel geeft de chirurg, ter plekke, een sneller en duidelijker resultaat bij tumoren.

·        Daardoor is er een hogere kans op een borstsparende operatie.

·        De kans op extra ingrepen vermindert aanzienlijk.

·        De patiënt verblijft minder lang in de operatiekamer.

·        En er is een beperkte narcosetijd voor de patiënt.

 

Hoe kan u helpen?

De kostprijs van dit toestel is ongeveer 75.000 euro. Dat is inderdaad veel geld, en ons ziekenhuis heeft al een aanzienlijke som kunnen vrijmaken voor de aankoop.  Misschien mogen we ook op jouw steun rekenen? Dan behoor je tot een groep van warme mensen die samen vechten tegen kanker. Steun de strijd tegen borstkanker via deze link.

 

Fiscaal attest

PS: Jouw gift in de strijd tegen borstkanker heeft nog een extra positief gevolg. Voor al jouw giften vanaf 40 euro op jaarbasis krijg je een fiscaal attest dat recht geeft op een belastingvermindering van 45%.

 

Samen snijden we kanker de pas af!

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons