Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Sep 6, 2021

Benefietavond ten voordele van onderzoek immuuntherapie


Op zaterdag 9 oktober organiseert de vzw Red Mee Levens haar jaarlijkse benefietavond. Hiermee willen de organisatoren geld inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar immuuntherapie van prof. dr. Neyns.

Het zal een spetterende benefietavond worden. Er staat onder andere een toelichting van prof. dr. Noppen, CEO van het UZ Brussel, over het ziekenhuis gepland en prof. dr. Neyns zal duiding geven bij de evoluties binnen zijn onderzoek. Nadien neemt de avond een swingend wending dankzij een optreden van de enige echte Boogie Boy, een legende in de muziekwereld wiens optredens steevast voor een geweldige sfeer zorgen. Tot slot is er ruimte voor een gezellige babbel met sfeervolle achtergrondmuziek.

De hongerigen kunnen genieten van een assortiment hapjes en snacks. De dorst kan gelest worden met een heerlijk glaasje champagne, cava, wijn, gin of frisdrank, of een tasje koffie of thee. De opbrengst van al dit lekkers zal het wetenschappelijk onderzoek mee ondersteunen.

De benefiet vindt plaats in de Europese School, Europawijk 100 in Mol. De deuren gaan open vanaf 19u en inkomkaarten kosten 20 euro. Je kunt kaarten aan de inkom kopen, of je bestelt ze door naar het nummer 0495 32 34 34 te bellen, ook als je meer info wenst kun je op dit nummer terecht. Jouw toegangskaart geeft bovendien recht op één hapje (frietjes of een hamburger) en één frisdrank. De nodige COVID-voorschriften worden natuurlijk gerespecteerd. Afhankelijk van het aantal verkochte tickets en de evoluerende maatregelen zullen de organisatoren de nodige stappen nemen om alles veilig te laten verlopen.

Over vzw Red Mee Levens

De vzw Red Mee Levens steunt het onderzoek naar immuuntherapie onder leiding van prof. dr. Bart Neyns. De vzw werd opgericht door Eric Mertens, nadat die in het UZ Brussel in behandeling ging bij de arts en onderzoeker. Dankzij deze behandeling heeft Eric Mertens nog zes jaar lang kunnen leven met familie en vrienden om hem heen. Het team van de vzw bestaat uit enkele nauw betrokken personen met het hart op de juiste plaats. Uit dankbaarheid voor de professor en het UZ Brussel zamelen zij via allerlei initiatieven geld in voor het onderzoek naar immuuntherapie.

Over immuuntherapie

Vroeger was melanoom – de kwaadaardigste vorm van huidkanker – een ongeneeslijke ziekte. Mede dankzij het baanbrekend wetenschappelijk werk van prof. dr. Neyns en zijn team hoeft de ziekte geen doodsverdict meer te zijn. De immunotherapie die de professor mee heeft ontwikkeld, heeft de kans op genezing van een paar procenten naar ongeveer 30% procent gebracht en is inmiddels beschikbaar voor alle patiënten. Dat is geen kleine doorbraak, maar een game changer. Om niet te zeggen: een life changer voor vele patiënten. Via verschillende klinische onderzoeken zijn de professor en zijn team nu op zoek naar bijkomende nieuwe behandelingen die de patiënten kunnen helpen waar de huidige immunotherapie niet toereikend is. Hierbij gebruiken ze als enige wereldwijd de lichaamseigen dendritische cellen van de patiënt en boeken reeds eerste beloftevolle resultaten. Bovendien onderzoeken ze ook of deze behandelwijze toepasbaar is bij andere tumoren zoals glioblastoom (hersentumor) en longkanker.

Steun het onderzoek door een kaartje te kopen voor de benefietavond van vzw Red Mee Levens, of doe een gift via deze link.

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons