Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
May 27, 2021

10.000 km voor De Appeltuin


Viatris is een bedrijf met het hart op de juiste plaats. De directie en de medewerkers zetten samen een sportieve uitdaging op poten met een mooi resultaat voor De Appeltuin.

De Appeltuin is een warme, veilige plek voor gehospitaliseerde kinderpatiënten. Dankzij de steun van donateurs bestaat zij al zes jaar. Misschien draag jij De Appeltuin en haar patiënten ook een warm hart toe.

In deze speel-, leef- en leeromgeving binnen het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel, kunnen zieke kinderen weer even kind zijn. De Appeltuin vormt zo een belangrijke schakel in het ontwikkelings- en genezingsproces van het zieke kind. Dat weet ook Viatris, dat als farmaceutisch bedrijf zijn steentje wil bijdragen aan dit fantastisch project.

“We beseffen dat onze acties een invloed hebben op het individu en op de maatschappij waarin we actief zijn”, vertelt Vincent Verschraegen, Country Manager van Viatris. “Daarom engageren we ons om sociale initiatieven te ondersteunen die een positieve en blijvende impact hebben op het leven van patiënten, gezinnen en gemeenschappen.”

Viatris en De Appeltuin: samen sterker

De Belgische Viatris-medewerkers bundelen hun krachten onder de noemer ‘Viathlon for Kids’. Voor elke afgelegde kilometer schenkt Viatris een bijdrage aan De Appeltuin. De medewerkers zijn gemotiveerd én sportief, dat is al snel duidelijk. Samen (digitaal en coronaproof) fietsen, zwemmen, wandelen en lopen ze er op los voor De Appeltuin. Via STRAVA wordt elke kilometer nauwkeurig gedocumenteerd. Ze verwezenlijken een fenomenale afstand: van hier tot in Tokio. Dat mag je letterlijk nemen, want in twee weken tijd wordt 10.043,54 km afgelegd!

“Het is met grote trots en veel plezier dat we, dankzij de inspanning van alle Viatris werknemers in België, graag 5.000 euro kunnen schenken aan De Appeltuin. Hiermee kan de levenskwaliteit van heel wat kinderen die vechten tegen een ernstige ziekte verbeterd worden.”

Viatris steunt De Appeltuin omdat ze een sterke connectie hebben met dit project. Je kunt meer lezen over de onderneming op hun website. We zijn Viatris ontzettend dankbaar voor hun warme steun!

Werk aan jouw CSR-beleid

De UZ Brussel Foundation blijft op zoek naar bedrijven die onze mooie projecten willen opnemen in hun CSR-beleid. Wil je graag weten hoe jij een verschil kan maken? Wil je graag weten met welk project jij of jouw bedrijf het meeste voeling heeft? Neem contact op met mij, Tanja Maes. Als CSR-verantwoordelijke binnen de UZ Brussel Foundation geef ik jou graag vrijblijvend advies over alle mogelijkheden. Zo maak jij mee het verschil voor de patiënten van het UZ Brussel. Bovendien zet je de gulheid van jouw onderneming in de verf. Laten we samen bouwen aan een duurzame relatie.

Tel: 0032 476 60 27 81
Email: tanja.maes@uzbrussel.be

UZ Brussel Foundation - De Appeltuin - Viatris - 1 UZ Brussel Foundation - De Appeltuin - Viatris - 2

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons